Međimurje Press
Sport+

2. ML Sjever: Košarkaši Međimurja do najuvjerljivije pobjede, slijedi derbi s Vedijem

Košarkaši Međimurja zabilježili su očekivano uvjerljivu pobjedu protiv „fenjeraša“ 2. ML Sjever Koprivnice 111-54. Gostujući sastav bio je donekle konkurentan samo u početnih nekoliko minuta utakmice, ali nakon što je Međimurje ubacilo u brzinu više, samo je rasla prednost.

Ono što raduje je dobar i ozbiljan pristup našeg sastava, koji je opet odigrao odlično u obrani, uz dobro trčanje i kontranapad, tako da je postignuto jako puno laganih poena.

Prednjačili su mladi bek Hren koji je s 33 poena zabilježio rekordni učinak polusezone na jednoj utakmici naših igrača, a sjajno je tricaški bio raspoložen Mislav Kranjčec koji je u jednom trenutku gađao s linije za tri poena 6/6 (ukupno 20 postignutih poena).

Svi igrači koji su bili u zapisniku dobili su dobru minutažu i upisali se u listu strijelaca, a ovom prilikom mogli su malo više odmoriti oni koji su potegnuli najviše u dosadašnjem dijelu sezone: Mario Novak i Domagoj Kuzmić.

Na kraju najuvjerljivija pobjeda ove sezone od +57 za popravljanje koš razlike i dobru pripremu za posljednje kolo prve dionice, koje u nedjelju donosi izravnu borbu za mjesta pri samom vrhu tablice s ekipom Vedija u Bjelovaru.

Za Međimurje su protiv Koprivnice igrali: Kuzmić 13 (2×3), Novak 2, M. Kranjčec 20 (6×3), Zaspan 5, Mikulić 3, Hren 33 (2×3), Gašparić 6, Šarić 5, Glumac 20 (2×3), F. Kranjčec 2, Pađan 2. Trener: S. Novak.

U 11. kolu Međimurju slijedi utakmica s Vedijem u nedjelju u 18:15. Važna utakmica za naš sastav jer pobjeda donosi pomak za jedno mjesto na tablici i konkurentnost da se u nastavku napadne bolja pozicija na kraju ove prvenstvene sezone nego je to bilo četvrto mjesto u prošloj sezoni.

S obzirom da je nažalost raspored 2. ML Sjever zbog daljnjeg tijeka kvalifikacija za ulazak Prvu mušku ligu nagužvan, jer prvenstvo završava već početkom ožujka, idući tjedan slijedi mini-prijelazni rok i odmah nastavak prvenstvene sezone.

Ipak, Međimurje će imati mali božićno-novogodišnji predah s obzirom da je utakmica 12. kola protiv Labrade 1971-Žurko odgođena za kasnije, tako da će u nastavak prvenstva Međimurje krenuti domaćom utakmicom 13. kola protiv Virke iz Virovitice 6. siječnja 2024.

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja