Međimurje Press
Policija

INFO PU međimurske za dane vikenda od 3. do 5. svibnja 2024. godine

Teške krađe i krađe tijekom vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 10.JPG

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe.

Provale u osobni automobil u Gornjem Kuršancu i prostorije zgrade u Ivanovcu

U subotu, 4. svibnja u popodnevnim satima u Gornjem Kuršancu, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil u Ulici Zrinskih, a potom je iz vozila ukrao torbicu s osobnim dokumentima i novcem.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Tijekom noći sa subotu na nedjelju (4. na 5. svibnja) u Ivanovcu, Ulici Gornji Vidovec, nepoznati počinitelj je provalio u podrumske prostorije zgrade, gdje je potom iz više prostorija  ukrao novac i druge vrijedne predmete od nekoliko vlasnika.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća eura. Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe, podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Povoljna prometna situacija na međimurskim prometnicama proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu 1.jpg

Obzirom na puno događanja zabilježeno povoljno stanje sigurnosti na međimurskim prometnicama

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se ukupno dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, obje prometne nesreće,

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

U Područnoj školi u Cirkovljanu vatrogasci i kontakt policija Policijske postaje Prelog

  • Slika /2024/Cirkovljan 03052024 Sigurno u prometu/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon završene edukacije svakom je djetetu darovana reflektirajuća trakica s ciljem da bude vidljivo, odnosno kako bi ih ostali sudionici u cestovnom prometu lakše uočili prilikom kretanja prometnicama u trenucima smanjene vidljivosti

U petak, 3. svibnja 2024. godine u Područnoj školi Cirkovljan, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cirkovljan povodom obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, za djecu Dječjeg vrtića Fijolica Cirkovljan i Područne škole Cirkovljan, održali su niz preventivnih aktivnosti, edukacija, prezentacija vatrogasne opreme, kao i pokaznu vježbu evakuacije djece iz škole te gašenja požara.

Kontakt policajac Policijske postaje Prelog Spomenko Gojsek, pridružio se preventivnim aktivnostima vatrogasaca u školi, kojom prilikom je u uvodnom djelu djecu ukratko upoznao s djelokrugom rada policije, s posebnim osvrtom na suradnju policije i vatrogasaca na požarištima te ih je nanovo podsjetio na brojeve žurnih službi. Nakon uvodnog dijela djeca su upoznata s temeljnim pravilima njihovog sigurnog sudjelovanja u prometu, kojom prilikom su na njima zanimljiv i prihvatljiv način educirana o pravilima prometne kulture, s osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama, vožnju bicikla i siguran način prijevoza u automobilu.

Nakon završene edukacije svakom je djetetu darovana reflektirajuća trakica s ciljem da bude vidljivo, odnosno kako bi ih ostali sudionici u cestovnom prometu lakše uočili prilikom kretanja prometnicama u trenucima smanjene vidljivosti.

Reflektirajuće trakice osigurane su sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Foto: PU međimurska
Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja