Međimurje Press
Sport+

DONNA VEKIĆ PREDSTAVILA NAJVEĆE MLADE NADE HRVATSKOG TENISA U SKLOPU PREMIER TENNIS TOURNAMENTA

Drugi dan jedinstvenog Premier Tennis Tournamenta, koji se održava u Osijeku, obilježili su tzv. ”egzibicijski mečevi” Donne Vekić i najvećih mladih nada hrvatskog tenisa, koji su iznenadili i oduševili okupljene gledatelje. S najboljom hrvatskom tenisačicom zaigrali su Luka Mitrović, najbolji tenisač u Hrvatskoj do 12 godina, Nera Skender, 4. rangirana tenisačica do 12 godina, Ivan Bobetić, najbolji tenisač Hrvatske do 14 godina te Bruna Babić, osmogodišnja najveća teniska nada grada Osijeka.

Mlade nade hrvatskog tenisa s Donnom su odigrali ”jedan na jedan”, a potom i u parovima pokazali svoje talente te uspješno zabavili okupljene gledatelje.

Također, danas je ujedno bio i drugi dan DNNA Ladies Tennis Tournamenta, na koji su se prijavile ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske, koje su svojim sudjelovanjem na turniru pripomogle izgradnji javnih teniskih terena, čija inicijativa je započela još 2020. godine, kada je organiziran prvi Premier Tennis Show. Inicijativu su prepoznali i podržali Grad Osijek i Osječko – baranjska županija. Turnir se održava na trećem po redu izgrađenom javnom teniskom terenu u gradu Osijeku. Od početka pa do danas, cilj ove inicijative je isti – želja da Osijek postane prvi grad u svijetu sa sve četiri Grand Slam podloge.

Drugog dana turnira održano je ukupno 12 mečeva, a među najboljima istaknule su se polufinalistice Barbara Knežević Kuzman, Dea Valenta, Jasmina Novak i Tina Borojević.

Turnir se završava u Perivoju kralja Tomislava, nedjeljnim polufinalnim mečevima koji su prema rasporedu od 10:30 sati, a finale je previđeno za 14:00 sati. Svi mečevi otvoreni su posjetitelje, a detalji turnira dostupni su na službenoj web stranici.

FINALE  DNNA LADIES TENNIS TOURNAMENTA

Grad Osijek ovoga vikenda bio je u znaku kraljevskog sporta i domaćin Premier Tennis Tournamenta, koji je održan u organizaciji najbolje hrvatske tenisačice Donne Vekić. Jedinstveni DNNA Ladies Tennis Tournament održao se u Perivoju kralja Tomislava na novoizgrađenom trećem po redu javnom teniskom terenu, koji je izgrađen na inicijativu Donne Vekić i u suradnji s gradom Osijekom i Osječko – baranjskom županijom. Zagrepčanka Tina Borojević u finalu uvjerljivom pobjedom sa 6:0 i 6:1 savladala je protivnicu Deu Valentu iz Buja.

”Puni smo zadovoljstva s Premier Tennis Tournamentom koji je, za ovu godinu, došao do kraja, a s kojim smo naglasili završetak, odnosno otvorenje trećeg javnog teniskog terena u Osijeku. Nastavak je ovo projekta izgradnje četiri terena u četiri različita dijela grada Osijeka, sa sve četiri Grand Slam podloge, čime grad Osijek postaje jedinstveni projekt u svijetu. Ono što je najvažnije, ovaj projekt je realiziran na Donninu inicijativu, uz podršku grada Osijeka i Osječko – baranjske županije, kao i brojnih sponzora koji su prepoznali dobru priču, a najbolji pokazatelj toga je korištenost, odnosno popunjenost dosadašnjih izgrađenih terena, s obzirom da su isti potpuno besplatni za korištenje svima. Drago nam je da se sve više popularizira i tenis u našem gradu, a Donna sa svojim vrhunskim rezultatima sigurno je i treba biti inspiracija mnogima da se pokrenu i da krenu u sport.

Foto: Josipa Maksimović i Ivan Angebrandt

Iva Turalija

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja