Međimurje Press
Sport+

Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Cairu

Filip Ude plasirao se u finala na Svjetskom kupu u Cairu! Na prvom ovosezonskom turniru SK na kojem se mogu izboriti kvalifikacijski bodovi za plasman na Olimpijske igre u Parizu naš srebrni olimpijac bio je 7. na konju s hvataljkama (14.466).

U muškoj sportskoj gimnastici je na tlu je danas u Cairu nastupio i Aurel Benović koji je zbog preduge vježbe koja je rezultirala penalizacijom od 0,3 boda ostao bez finala. Uz predstavnike muške sportske gimnastike nastupile su i dvije članice ženske sportske gimnastike – Sara Šulekić na dvovisinskim ručama i Tijana Korent na preskoku.

Mogu reći da sam ponosan na sebe jer sam se uspio vratiti nakon streptokokne angine zbog koje sam na početku godine bio dva tjedna na antibioticima i deset dana bez treninga. Vratio sam se ekspresno jer sam prije toga bio u stvarno dobroj formi, no onda sam zadobio ozljedu desne šake, ligament palca, nakon čega opet deset dana nisam trenirao. Stvarno sam presretan da sam u ovako jakoj konkurenciji ostvario ovakav rezultat. Ne znam kad je bila jača konkurencija, ovo je malo svjetsko prvenstvo. Zauzeo sam 7. mjesto i ušao u finale i sad se imam priliku u subotu boriti sa najboljima da skupim što više bodova. U subotu ću ići na ´sve što znam´, kako mi kažemo. Vježba s kojom ću nastupati nije do kraja spremna ali riskirat ću, nemam što izgubiti. Veselim se suboti!

Zahvalio bih se svima koji su uz mene, posebno obitelji, a posebno mojim trenerima koji su još uvijek tu uz mene i što vjeruju da sa 38 godina još mogu napraviti čuda.”, javio se nakon kvalifikacija Ude.

Filip je na početku godine propustio sva okupljanja reprezentacije i svejedno ostvario ovakav rezultat.

“Usprkos svim nedaćama koje su ga pratile, a to je prije svega streptokokna angina zbog koje su ga početkom godine htjeli zadržati u bolnici, a nakon toga i upale tetive zbog koje je propustio sva okupljanja reprezentacije, Filip je našao snage i koncentracije da u danom trenutku pokaže najbolje od sebe. U finalu će pokušati najtežu vježbu s Busnari elementom nakon čega ćemo najbolje znati na čemu je trenutno s formom kako bi u Cottbusu, Dohi i Bakuu mogao loviti vizu za Olimpijske igre. Iako je Aurel zbog preduge vježbe ostao bez finala, mislim da ima realne šanse boriti se za plasman na Olimpijskim igrama. Tijana Korent odradila je odličan prvi skok na preskoku. Osobno dugo nisam vidio tako dobar prvi preskok. Drugi skok je bio lošiji i to je rezultiralo manjom ocjenom u konačnici. Sara Šulekić je danas išla sa slabijom vježbom koju je odradila vrlo dobro. Od nje se može očekivati da sa jačom vježbom u Cottbusu bude konkurentna za plasman u finale i borbu za odlazak na Olimpijske igre. Rekao bih da je pedeset posto plana odrađeno, imamo jedno finale i borbu za medalju.”, prokomentirao je današnji prvi kvalifikacijski dan u Cairu sportski koordinator Hrvatskog gimnastičkog saveza Mario Vukoja.

Sara Šulekić ostvarila je 14. mjesto na dvovisinskim ručama s ocjenom 13.000.

Napravila sam svoju vježbu bez pada i dosta čisto tako da sam stvarno zadovoljna, isto tako i sa ocjenom. Na kraju sam završila 14. što je odličan rezultat. Bila mi je čast natjecati se sa ovakvom konkurencijom kakva je ovdje. Nadam se da ćemo skupiti neke bodove za Olimpijske igre. Veselim se idućem Svjetskom kupu u Cottbusu.”

Tijana Korent na 15. mjestu s ocjenom 12.489 na preskoku.

S prvim skokom sam iznimno zadovoljna, a drugi sam odradila nešto lošije pa je prema tome i srednja ocjena bila nešto slabija nego što sam inače navikla. Uspjela sam uhvatiti neke bodove. Još se nadam da ću na sljedećem Svjetskom kupu u Cottbusu uspjeti odraditi oba skoka bolje i uhvatiti još bodova.

Aurela Benovića sutra očekuje nastup i na preskoku.

Zadovoljan sam kako sam odradio svoju vježbu. Osjećao sam se jako dobro tijekom nastupa, ali sam u sredini vježbe kod jednog neakrobatskog elementa, japanskog stoja na rukama, napravio pogrešku koja me koštala pola boda. Vježba se mora završiti u minuti u petnaest sekundi, a na kraju mi je na žalost promaklo vrijeme za tri sekunde zbog čega sam dobio penalizaciju. Bilo je sitnih greškica što me koštalo ulaska u finale. Na žalost, što se tiče partera, nisam zadovoljan kako sam otvorio ovu seriju svjetskih kupova, ali neću odustati. Sljedeći tjedan me čeka Svjetski kup u Cottbusu u Njemačkoj gdje se nadam da ću bolje nastupiti i do tada popraviti sve greškice koje sam imao do sada. Do samog kraja ću se boriti za ove Olimpijske igre jer mi je to najveći san i najveća želja tako da ću dati sve od sebe. Sutra me čekaju kvalifikacije na preskoku i tu se nadam ulasku u finale.”

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana nastupit će Ana Đerek na gredi i tlu, Tina Zelčić na gredi te Aurel Benović na preskoku.

Rezultatihttps://live.egfreg.com/

Kvalifikacije su dostupne kao Video i Result Book besplatno u Elevien mobilnoj aplikaciji.

Fotoreporter: Slobodan Kadić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja