Međimurje Press
Sport+

JVP ČAKOVEC NA SPORTSKIM KAMPOVIMA

U sklopu Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“, osim mogućnosti upoznavanja sa čarima različitih sportova za polaznike kampova organizirana su i razna zanimljiva predavanja. Tako je veliko oduševljenje vladalo proteklog tjedna na kampu iz streljaštva jer su osim osnova ovog sporta mladi sportaši doživjeli i nesvakidašnji posjet.

Naime, u petak, na sam početak kampa koji se svakog radnog dana održava u prostoru čakovečke Streljane u sklopu SRC Mladost pravi filmski ulazak imao je djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Marcel Dvoršćak. Pod svjetlosnim i zvučnim znacima upozorenja stigao je s navalnim vatrogasnim vozilom pred samu Streljanu.

No, ovog puta nije bilo riječi o pravoj intervenciji već o kratkom predavanju koje je održao za više od 80 polaznika kampa iz streljaštva. Dvoršćak je jasnim i djeci razumljivim načinom objasnio funkcioniranje vatrogastva, zašto i kada nazvati broj 193, kako spriječiti požar, ali i sve posebnosti novog navalnog vozila u službi čakovečke Javne vatrogasne postrojbe. Osim demonstracija mogućnosti vozila i pripadajuće opreme strpljivo je odgovarao na brojna pitanja zainteresiranih malih glavica. Iz naše jedine profesionalne vatrogasne postrojbe poručuju kako se redovito i rado odazivaju pozivima kakav je pristigao iz čakovečke sportske zajednice, organizatora Ljetnih sportskih kampova. JVP Čakovec veliku pažnju posvećuje prevenciji s posebnim naglaskom na najmlađima jer smatraju kako se uložen trud kroz razgovor i demonstraciju s tom dobnom skupinom višestruko vraća godinama kasnije. Veliki plus cijeloj priči je bio što je vatrogasca-predavač sportaš, te da se bavi upravo streljaštvom.

Ljetni sportski kampovi pak ovaj tjedan neće imati ni jedno predavanje, ali ni jedan sport na rasporedu. Tradicionalno, tijekom prvog tjedna kolovoza, kada se u Čakovcu održava Porcijunkulovo, čakovečki osnovnoškolci se odmaraju od sporta i uživaju u ponudi središnje međimurske turističko-kulturne manifestacije. Svaki tjedan sport jedan nastavlja se sljedećeg tjedna, od 7. do 11. kolovoza kamp iz košarke u dvorani 2. OŠ Čakovec na čakovečkom jugu.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja