Međimurje Press
Sport+

ITF Wheelchair Croatia Open – Arca slavio u singlu, Joskić i Legner u paru!

Talijanski tenisač u kolicima 30-godišnji Luca Arca pobjednik je četvrtog izdanja ITF Wheelchair Croatia Opena by HEP u Umagu, nakon što je u finalu svladao prvog nositelja, 48-godišnjeg Austrijanca Josefa Rieglera 6-4, 4-6, 7-5.

Arci je ovo bilo prvo umaško finale u kojem je došao do 11. naslova u karijeri, dok je Riegler bio finalist u sve četiri godine ovog turnira, a pobjednički trofej je osvojio 2021.

Talijan je tako postao četvrti različiti pobjednik umaškog turnira za tenisače u kolicima, odnosno spriječio je Rieglera da postane prvi s dvije titule. Na listi pobjednika još su Izraelac Guy Sasson (2019) i Poljak Kamil Fabisiak (2022).

Od pet Hrvata u ždrijebu turnira, koji se igrao za nagradni fond od 3.000 dolara, najdalje je došao Anto Joskić, naš najbolje rangirani tenisač u kolicima (77. na svjetskoj rang-listi), plasmanom u polufinale, gdje je bolji bio Riegler.

Sven Maretić je u četvrtfinalu izgubio od Austrijanca Legnera sa 4-6, 7-5, 6-3, dok je Dražena Mikšića u prvom kolu svladao Arca sa 6-1, 6-0.

U 1. kolu su ispali i Ante Kolunđija koji je sa 4-6, 5-7 izgubio od Joskića, dok je Antonio Arambašić izgubio od Talijana Giovannija Zenija sa 1-6, 4-6.

Da umaški turnir ima i hrvatskog pobjednika Joskić se pobrinuo u konkurenciji parova. U suradnji s Austrijancem Martinom Legnerom svladao je u finalu mađarski par, Attilu Farkaša i Rolanda Nemetha, sa 7-5, 6-2.

Za 33-godišnjeg Joskića je to prva titula na umaškim zemljanim terenima nakon što je dosad u parovima igrao dva finala (2019, 2021).

Ukupno mu je to 14. trofej u karijeri u parovima, dok je njegovom partneru na ovom turniru, legendarnom Austrijancu Legneru (sudionik svih osam Paraolimpijskih igara od Barcelone 1992. godine naovamo) to čak 266. osvojeni turnir u konkurenciji parova, ali i jubilarni 350. trofej na ITF Wheelchair Touru u karijeri, budući da ima i 84 u pojedinačnoj konkurenciji.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja