Međimurje Press
Sport+

LJETNI KAMPOVI SU VIŠE OD SPORTA

Već dobro poznati projekt namijenjenim čakovečkim školarcima „Svaki tjedan sport jedan“ ušao je u 19. godinu održavanja. I ovo izdanje Ljetnih sportskih kampova nudi veliku paletu sportova i kampova te svakog radnog dana tijekom skoro cijelog ljeta omogućuje sportsko provođenje slobodnog vremena pod stručnim nadzorom. No, kako su se proteklih godina mogli uvjeriti brojni polaznici, kampovi su više od upoznavanja i treniranja sporta.

Organizator projekta Zajednica sportskih udruga Čakovca pripremila je i široku lepezu kratkih predavanja s ciljem dodatnog informiranja djece školske dobi. Tako su i ove godine već održana predavanja HGSS-a Stanice Čakovec, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, dviju djelatnica Policijske uprave međimurske, a najavljena su predavanja Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Muzeja Međimurja, Međimurske prirode, Udruge sportskih novinara Međimurja, Čakoma i drugih. Na kratkim predavanjima koja je ne traju duže od 20-tak minuta predavači daju osnovne informacije o organizaciju iz koje dolaze, ali i brojne vrijedne savjete.

Polaznici sportskih kampova tako mogu naučiti kako oživljavati osobu, važnost broja 112, tehnike spašavanja, kako spriječiti vršnjačko nasilje, osnove prometnih propisa, opasnosti korištenja interneta, odvajanje otpada, što je fair play, povijest Međimurja i brojne druge korisne informacije. A da bi kampovi bili još zanimljiviji pobrinuli su se i sami klubovi koji provode kampove. Oni organiziraju posebna, interna natjecanja, a jedno od najpopularnijih je ono kojeg provodi Streličarski klub Katarina Zrinski. Već je tradicija da se posljednjeg dana kampa održi natjecanje u pucanju lukom i strijelom, kako bi se pokazalo što se naučilo na kampu. Ovogodišnja pobjednica kod mlađih učenika je bila osmogodišnja Lea Petković iz Šenkovca koja prvi put pohađa kampove. „Prvih dana nisam mogla pogoditi ni jedan centar, ali u petak na početku kampa je pala prva desetka. Kasnije sam pogađala samo desetke“ izjavila je vidno sretna Lea koja je za prvo mjesto uz medalju dobila i slatku nagradu. Najavila je kako će po povratku s godišnjeg odmora na Jadranu opet pohoditi „Svaki tjedan sport jedan“.

Upisi na kampove, koji su namijenjeni školarcima s čakovečkog područja traju cijelo ljeto, a vrše se na Gradskim bazenima Marija Ružić Čakovec.  Djeci je omogućen neograničeni broj dolazaka na sportske kampove, a dobivaju osvježenje, bočicu za piće i majicu. Ovog tjedna na rasporedu su kampovi iz šaha i karatea.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja