Međimurje Press
Sport+

MARKO SAMBOLEC IZBORIO EUROPSKO PRVENSTVU U GIMNASTICI

Najsportaš Čakovca i Međimurske županije za 2023. godinu Marko Sambolec plasirao se na Europsko prvenstvo. Na izbornom natjecanju seniora i juniora koje je u Osijeku održano u petak i subotu 15. i 16. ožujka, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, ne samo da je oba dana završio na prvom mjestu natjecanja u konju s hvataljkama, nego je u petak za svoju vježbu dobio svoju najbolju ocjenu sezone 14.250. Ocjena je bila i više nego dovoljna da izbori plasman na smotru najboljih gimnastičara starog kontinenta koja će biti održana od 24. do 28. travnja u talijanskom Riminiju.

Odlični nastupi su mu donijeli i titulu ukupnog pobjednika 2. kola Cro-gym lige, a svoje nastupe Sambolec je prokomentirao riječima: “Jako sam sretan što sam uspio napraviti vježbu kako treba te se plasirati na Europsko prvenstvo i biti prvi na drugom kolu Cro-gym lige. Ponosim se svojim nastupima i radujem se ovoj sezoni.” Sambolec se pridružio svom klupskom kolegi Filipu Udeu, koji je već prije osigurao odlazak na Europsko prvenstvo.

Uz ovaj izuzetno uspješan vikend te prethodne uspjehe u sezoni poput plasmana na Svjetske kupove u Osijeku i Szombathelyu, 23-godišnjak je potvrdio da zaista zaslužuje nagradu za Najsportaša Čakovca za 2023. godinu koju je primio u veljači, kao i nagradu za Najsportaša Međimurske županije za 2023. godinu kojom je nagrađen 14. ožujka.

Na ovoj tradicionalnoj svečanosti proglašenja najboljih sportaša i momčadi za 2023. godinu u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske Županije, priznanje „Franjo Punčec“ primila je i trenerica u čakovečkom gimnastičkom klubu Marija Zadravec te  mladi perspektivni sportaši, također članovi čakovečkog Macan,  Leona Radek i Dominik Vidović.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja