Međimurje Press
Sport+

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU

Dan sporta i odlične zabave: tradicionalna MEVijada okupila 200-tinjak studenata i profesora koji su odmjerili snage u graničaru

Kraj svibnja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu rezerviran je za već tradicionalnu MEVijadu, sportsko-rekreativno zabavnu manifestaciju koju su pokrenuli sami studenti i koja je u svoje tri godine održavanja postala omiljeno događanje, kako među studentima, tako i među profesorima.

Na ovogodišnjoj, 3. MEVijadi okupilo se 200-tinjak studenata i profesora koji su sudjelovali u raznim sportskim i zabavnim igrama, između ostalog i u graničaru u kojem su međusobno odmjerili snage.

Igre je otvorio dekan MEV-a doc. dr. sc. Igor Klopotan koji je zahvalio Studenskom zboru i nastavnicima na odličnoj organizaciji poručivši studentima kako im je ovo izvrsna prilika da izvan učionica pobijede svoje profesore.

– Drago mi je što naša već tradicionalna MEVijada iz godine u godinu okuplja velik broj studenata, ali i profesora. Najzanimljiviji dio ove manifestacije je svakako graničar u kojem studenti i profesori međusobno odmjere snage, a bit je da se barem na jedan dan maknemo iz predavaonica, obaveza, kolokvija i ispita te uoči kraja semestra opustimo i svi zajedno podružimo u neformalnom okruženju. Siguran sam da će se ovaj odličan projekt nastaviti i dalje – rekao je Klopotan.

Inače, MEVijada je projekt studenata treće godine smjera Menadžment sporta na studiju Menadžment turizma i sporta, a obuhvaća razne igre poput križić-kružića, povlačenja užeta, skakanja u vrećama i graničara.

-Imamo desetak timova po osmero ili desetero studenata, plus profesor u svakom timu. Tu su i humanitarne igre, a novac koji se donira skupljamo za one kojima je pomoć najpotrebnija. Imamo i prigodne poklone, proizvode domaćih OPG-ova. Kao i prijašnjih godina, sudjeluje 200-tinjak studenata te mnoštvo gledatelja koji ih podržavaju. Ove igre već su postale tradicijom, pa vjerujemo da će i narednih godina odaziv biti odličan – kazala je Helena Ferenčak, studentica 3. godine studija Menadžment turizma i sporta.

Svaki student i profesor dobiva prigodnu majicu, hranu i piće za sve sudionike osigurali su sponzori, a za dobru zabavu zadužen je DJ.

Zahvalivši glavnom sponzoru, Sveučilišnom centru Varaždin na čijem su natječaju i dobili sredstva za organizaciju MEVijade te bivšim studentima koji su pokrenuli ovu inicijativu Anamarija Feher, predsjednica Studentskog zbora izrazila je zadovoljstvo što su i ove godine uspjeli organizirati ovu manifestaciju.

-Mi svake godine pokušavamo nadograđivati ovo događanje na neku višu razinu. Cilj današnjeg okupljanja je prvenstveno mali odmor pred ispitne rokove te naravno dobra zabava i međusobno upoznavanje studenata, ali i upoznavanje studenata s profesorima na neformalnoj i prijateljskoj razini – poručila je Feher.

(MEV)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja