Međimurje Press
Sport+

NAJBOLJI SPORTAŠI GRADA PRELOGA ZA 2023. GODINU

U Domu kulture Grada Preloga održana je, u petak 16. veljače dodjela nagrada najboljim sportašima Grada Preloga za 2023. godinu. Svečanost je započela minutom šutnje, kojom je odana počast prerano preminulom sportašu i sportskom djelatniku Damiru Dominiću.

U uvodnom dijelu okupljenim sportašima i uzvanicima obratili su  se predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice te član Nadzornog odbora Hrvatskog olimpijskog odbora Goran Kovačić, Mato Kljajić predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Svečanosti su nazočili i predstavnici zajednica sportskih udruga iz Lepoglave i Čakovca. Uz nagrade najboljim sportašima nagrađeni su i mladi perspektivni sportaši, sportaši za posebne uspjehe u prošloj godini kao i zaslužni sportski djelatnici na prijedlog sportskih udruga i klubova.

Tako su priznanja primili perspektivni sportaši Benjamin Kovačić (nogomet), braća Niki i Lino Plevnjak (atletika), kadeti SRD Glavatica (sportski ribolov), Ivano Čonkaš i Gabrijel Varga (sportski ribolov), Vatreni Zmajčeki (trostruki državni i međunarodni prvaci u graničaru Sportskih igara mladih), Ena Burić i Tin Horvat (stolni tenis), Ivona Božek (rukomet) te ekipa U9 ŽRK Prelog. Priznanja za posebne rezultate primili su kuglač Franjo Gosarić, ženska veteranska ekipa TK Prelog, David Kanižaj za humanitarno djelo, sportska ribolovka Hana Horvat, plivačica Sara Puklavec i karatistica Dalia Šestak. Priznanja za zasluge u razvoju sporta primili su: Zlatko Zadravec, priznanje za zasluge u razvoju rukometa, Robert Mikec, priznanje za zasluge u razvoju biciklizma, Darko Petković i Danijel Balent priznanja za zasluge u razvoju sportskog ribolova, Josip Lastavec, priznanje za zasluge u razvoju nogometa, Luka Marđetko, priznanje za zasluge u razvoju karatea i Zlatko Filipić priznanje za poseban doprinos razvoju tenisa i stolnog tenisa.

Što se tiče najvažnijih nagrada najboljom sportašicom Grada Preloga proglašena je plivačica Eva Cikač (PK Barok Varaždin), najbolji sportaš je atletičar Andrej Hladnik (AK Varaždin), najbolja ženska ekipa seniorke ŽRK Prelog, a najbolja muška ekipa ŠRD Smuđ Draškovec. Nagrade i priznanja predali su, uz predsjednika Zajednice Sportskih udruga Dejana Naranđu, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, dok je dodjelu nagrada glazbenim programom uljepšala Eva Petković.

Najbolja sportašica Grada Preloga Eva Cikač članica je Hrvatskog plivačkog saveza i Plivačkog kluba Barok Varaždin. Uz redovno nastupanje na državnim prvenstvima, posebno se izdvajaju Evini rezultati na posljednjem Prvenstvu Hrvatske gdje je ušla u najboljih deset juniorki Hrvatske u disciplinama 50, 100 i 200 metara leptir. U ukupnom poretku juniorki Hrvatskog plivačkog saveza za 2023. godinu Eva je zauzela četvrto mjesto na 200 metara leptir, osmo mjesto na 100 metara leptir i 12. mjesto na 50 metara leptir.

Drugu godinu uzastopce najboljim sportašem Grada Preloga proglašen je atletičar Andrej Hladnik, aktualni maratonski prvak Hrvatske. Andrej je član AK Varaždin, ali i BK Prelog, a nakon uspješne 2022. godine, s još boljim rezultatima nastavio je i prošle godine. Izdvaja se naslov maratonskog prvaka Hrvatske koji je osvojio u listopadu na Zagrebačkom maratonu s vremenom 2:30:51 sata, a ujedno je u kraljevskoj disciplini s ekipom AK Varaždin osvojio i ekipni naslov pobjednika. Prošle je godine nastupio na Svjetskom prvenstvu u kratkom trailu u Innsbrucku s reprezentacijom Hrvatske te bio najbolji u reprezentaciji. U gradu Hyderabad u Indiji, na utrci na 50 kilometara, sudjelovao je s reprezentacijom Hrvatske te završio na 24. mjestu od 110 sudionika, ponovno kao najbolji u našoj ekipi.

Najboljom muškom ekipom proglašena je ekipa Športsko ribolovnog društva Smuđ iz Draškovca koja je lani, drugu godinu zaredom, osvojila naslov prvaka Hrvatske u feeder ribolovu. Podsjetimo, ekipa Smuđa i prošle je godine suvereno držala vodeće mjesto u poretku od prvog kola lige. Predstavljali su i Hrvatsku na Svjetskom klupskom prvenstvu u Italiji 2022. godine. Treba napomenuti da je u ukupnom pojedinačnom poretku Luka Florijanić osvojio naslov viceprvaka Hrvatske, a Marko Sraga osvojio je četvrto mjesto te je dvojac izborio mjesto u hrvatskoj feeder ribolovnoj reprezentaciji. Ekipu Športsko ribolovnog društva Smuđ činili su kapetan Željko Kutnjak te natjecatelji Marko Sraga, Luka Florijanić i Davor Florijanić.

Najboljom ženskom ekipom proglašena je ekipa Ženskog rukometnog kluba Prelog, koja nakon jesenskog dijela prvenstva  u 3.HRL – sjever zauzima drugo mjesto, čime u ovoj sezoni nastavljaju konkurirati za prvo mjesto i plasman u viši rang natjecanja. Ekipa Preloga vrlo je mlada i okosnicu čine igračice iz ekipe U15 te nekoliko starijih djevojaka, a vodi ih trener Velimir Čonkaš. Ekipu ŽRK Prelog činile su: Melanija Koštarić, Iva Malek, Sara Rođak, Ema Kos, Rea Rođak, Leona Orehovec, Dora Lipić, Tonka Hozjak, Luna Kočiš, Kaja Pajić, Pavla Igrec, Mia Matuza, Melita Ružman, Lara Begović, Ivona Božek, Leona Kočet, Magdalena Kapelari, Marija Slaviček i Ena Hlišć.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja