Međimurje Press
Sport+

Olimpijski dan u Čakovcu

Obilježavanja olimpijskog dana započelo je prije 18 godina s ciljem razvijanja svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanjem građana u sportske aktivnosti, podizanja svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju.

U obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana i ove su godine sudjelovali mališani čakovečkih dječjih vrtića za koje je u suradnji s Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan i Zajednicom športskih udruga i saveza Međimurske županije  uz vježbanje na otvorenom bilo održano i „Orijentacijsko kretanje po Perivoju Zrinski sa zadacima“. Na šest punktova u Perivoju Zrinskih čekali su ih  treneri GK Marijan Zadravec Macan koji su  svakom mališanu stavili pečat na karticu. Nakon što su dobili pečat treneri su im dali  jednostavni zadatak (napraviti 10 čučnjeva, skakanje po jednoj nozi ili slično) koji su morali dovršiti do sljedećeg punkta. Za sve sudionike bili su osigurani  flašica vode i zdravi zalogaj.

I ove je godine element koji povezuje sve sudionike Hrvatskog olimpijskog dana bila bijela majica. Bijela boja na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje cijelo čovječanstvo.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja