Međimurje Press
Sport+

Petar Slukić zlatni na Grand Prix Croatia u Samoboru

Protekli vikend u Samoboru je održan Grand Prix Croatia, jedan od turnira iz kalendara Europske Karate Federacije, koji je ugostio 1516 natjecatelja iz 231 kluba i 28 država, što dovoljno govori o jačini natjecanja.

Od Međimurskih natjecatelja najveći uspjeh u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji postigao je Petar Slukić iz KK Globus osvojivši zlatnu medalju u konkurenciji ml. kadeta. Petar je u kvalifikacijama pobijedio predstavnike Mađarske i Hrvatske, a u finalu je atraktivnim nožnim udarcima nadvisio reprezentativca Bugarske prije isteka vremena sa maksimalnih 8:0 (kod razlike od 8 bodova meč se prekida).

Karatisti Globusa iz Čakovca-Male Subotice osvojili su još 2 srebra i 2 bronce. Srebrne medalje osvojili su Mara Brnadić (ml.učenice -35kg) i Petar Filipović (ml.kadeti -69kg), a brončane Dalia Šestak  (ml.učenice -39kg) i Sven Strahija (juniori -76kg). Svenu je ovo ujedno bilo i kontrolno natjecanje pred nastup na Prvenstvu Europe koje ga očekuje početkom veljače u Gruziji.

Na turniru su još nastupili David Bermanec, Paulina Magdalenić, Evan i Leon Novak, Tino Panić, Ervin Šoltić i Laura Strahija, ali uz nedostatak sportske sreće nisu uspjeli doći do plasmana.

Natjecatelje su vodili treneri Dejan Slukić, Kristian Topličanec i Tomislav Magdalenić.

KK Globus

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja