Međimurje Press
Sport+

SVE SPREMNO ZA 27. MEĐIMURJE OPEN

S početkom rujna europska karate elita redovito se na jedan dan seli u Čakovec. Razlog? Tradicionalni karate turnir „Međimurje Open“ koji će ove subote u dvorani Graditeljske škole Čakovec doživjeti svoje 27. izdanje

„Međimurje Open“ jedan je najvažnijih sportskih događaja koji se kontinuirano održava u Čakovcu i Međimurju. Organizaciju turnira potpisuje naš najboljih karate klub „Globus“, koji će se pobrinuti da i ovogodišnji turnir protekne u najboljem redu.

„Mi smo spremni, dvorana će biti spremna, natjecatelji su spremni i jedva čekamo početak“ izjavio je predsjednik KK Globusa Tomislav Magdalenić dodavši kako će turnir još jednom biti izuzetno kvalitetan i konkurentan. Dolazi nam preko tisuću natjecatelje iz 120 klubova iz čak 11 različitih država. Brojka prijavljenih vjerojatno će do subote još porasti jer je riječ o jednom od najjačih europskih jednodnevnih turnira. Krasi nas duga tradicija, odlična organizacija, a i činjenica da je Međimurje Open uvijek na rasporedu prve subote u rujnu, što je sve skupa veliki  magnet za karatiste“ rekao je Magdalenić.

Osim u dvorani za brojne goste Globusovci su se pobrinuli kroz pomoć pri rješavanju smještaja, uputili ih u bogatu međimursku turističku ponudu, kao i uslugama volontera. Naime, čak 50 volontera bit će na raspolaganju gostima. Osim što će biti dobri domaćini karatisti kluba iz Čakovca i Male Subotice uvijek konkuriraju za medalje, a s obzirom na broj talentiranih sportaša ni ove godine ne bi trebali izostati odlični rezultati. Treba istaknuti da je Međimurje Open ujedno i kvalifikacijski turnir seniora Hrvatskog karate saveza za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Mađarskoj.

Početak subotnjeg natjecanja je u 9 svečanost otvaranja zakazana je za 10.30 sati, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Na svečanosti otvaranja očekuje se dolazak župana Posavca, gradonačelnice Cividini, predsjednika karate saveza, predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora i brojnih drugih uzvanika.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja