Međimurje Press
Sport+

Turnir POZOJ-mini rukomet – subota, 17. lipnja 2023.

Rukometni savez Međimurja u suradnji s DŠR „Sportska subota“ te uz potporu  Međimurskog školskog sportskog saveza i osnovnih škola, provodi program pod nazivom „POZOJ-Mini rukomet u Međimurskim osnovnim školama“.

Program se provodi kao izvanškolska aktivnost, dva puta tjedno po 1 školski sat, te je namijenjen učenicama i učenicima nižih razreda osnovnih škola s područja naše županije i za same polaznike potpuno je besplatan. Obzirom je program nakon prve godine provedbe polučio sjajne rezultate te je prerastao u projekt provedba se nastavila i tijekom 2023. godine.

Program je jedinstven na području naše županije obzirom su u isti uključeni točno određeni korisnici, ne pravi razliku između spolova, radi se uz podršku školskog sportskog saveza i u suradnji sa osnovnim školama te je besplatan za sve polaznike.

Program je sufinanciran od strane Međimurske županije, Grada Čakovca, Grada Preloga, Općine Sveti Juraj na Bregu, partnera na projektu, sponzora te iz sredstava samog Rukometnog saveza Međimurja.

Iako je bio zamišljen kao pilot projekt manjeg obujma (sa tri škole i maksimalno 30 polaznika) zbog iznimnog interesa, kako djece, tako i osnovnih škola, u dosadašnjem dijelu programa sudjelovalo je 7 osnovnih škola i to: I. OŠ Čakovec, II. OŠ Čakovec, OŠ Nedelišće, OŠ Prelog, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu i OŠ Petar Zrinski Šenkovec, a prema zaprimljenim upitima postoji još podosta škola koje bi se htjele uključiti u program, no naravno da sve ovisi o raspoloživim financijskim sredstvima.

Program pod stručnim vodstvom Daria Varge, prof.kin. izvode profesori tjelesne i zdravstvene kulture te licencirani treneri rukometa, njih ukupno osam.

Dugoročni cilj programa jest višegodišnja održivost i značajna ekspanzija istog, organizacija redovitog natjecanja polaznika programa te pomoć i poticaj sredinama u kojima se provodi program za osnivanjem rukometnih klubova gdje bi djeca nastavila svoj rukometni put.

Do sada je u program uključeno 289 učenika i učenica, a današnji turnir kruna je njihovog dosadašnjeg rada, obzirom je za mnoge ovo i prvi susret sa nekim natjecanjem.

Dopredsjednik:

Dražen Špoljarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja