Međimurje Press
Poljoprivreda

Inspiriramo poljoprivredu!

Danas je u organizaciji Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World započela 6. po redu Agro Startup konferencija koju je otvorio državni tajnik Zdravko Tušek koji je u svom uvodnom izlaganju istaknuo važnost digitalne transformacije kao prioritet poljoprivredne reforme.

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir istaknula je važnost znanja u reformi i opstanku hrvatske poljoprivrede na ruralnim područjima uz inovacije kako bi poljoprivreda bila još produktivnija. Konferencija je okupila studente s Fakulteta Agro biotehničkih znanosti u Osijeku, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi , Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima te Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti će imati priliku kroz dva dana te 5. tematskih cjelina pod nazivom: Razvojna vizija poljoprivrede, Studenti i poljoprivreda, Prilike i rizici za mlade poljoprivrednike i Startup-ove, Inspiriramo poljoprivredu te Najbolji hrvatski mladi poljoprivrednici, odslušati devet predavanja te panel pod nazivom: ‘’Što mladi poljoprivrednici očekuju od poljoprivrede i njihovi projekti’’. Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, Zdravko Tušek u tematskoj cjelini Razvojna vizija poljoprivrede, odgovarao je na pitanja studenata. Predsjednik organizacijskog odbora, Danijel Koletić u uvodnom izlaganju, istaknuo je: ”Poljoprivreda je ključna za opstanak čovječanstva, ona predstavlja gospodarsku granu od koje se očekuje puno. Poljoprivreda zahtijeva predanost, ljubav i odricanje baš kao i svaki posao zato budite ponosni na sebe, ali nemojte dozvoliti sebi da tijekom svoje karijere ne radite na sebi kroz edukaciju te neprestanu razmjenu prakse.’’

Konferencija se održava na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska cesta 25, danas i sutra, 19. listopada.

(dk)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja