Međimurje Press
Turizam

U Prelogu provedena zanimljiva radionica za turistički sektor – „Kako obogatiti ponudu i oduševiti gosta“

U Hotelu Panorama u Prelogu 17. listopada 2023. godine održala se vrlo zanimljiva i poučna radionica pod nazivom „Kako obogatiti ponudu i oduševiti gosta“. U organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga, radionica je održana u sklopu projekta „Razvoj i unapređenje turističkog proizvoda – Sportovi na vodi Grada Preloga“ koji provodi TZG Preloga i koji u velikom dijelu financira Hrvatska turistička zajednica preko Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent.

Radionicu je provodila Nikolina Novinić, vlasnica obrta za savjetovanje i edukaciju Destinova, a ujedno i poznata te nagrađivana stručnjakinja za turistički marketing i poslovanje. Direktorica TZG Preloga, Petra Bobić, predstavila je projekt „Sportovi na vodi Grada Preloga“, dok je Nenad Ujlaki, predstavnik partnera na projektu, Udruge sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca, ukratko predstavio aktivnosti na vodi na jezeru uz Grad Prelog te pustolovni turizam na rijekama Muri i Dravi.

Radionici je nazočilo tridesetak vlasnika smještajnih objekata, ali i ostalih dionika u turizmu, iz gornjeg i donjeg Međimurja, a prisutne je na početku prigodno pozdravio gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je izrazio veliko zadovoljstvo odazivom iz različitih dijelova Međimurja te je istaknuo važnost suradnje između pružatelja usluga u turizmu na području Međimurja. Prisutni su se složili te je već na početku radionice povedena mala rasprava o promjeni mentalnog sklopa među međimurskim iznajmljivačima i ugostiteljima, odnosno o tome kako jedni drugima ne predstavljaju nikakvu konkurenciju, već pomoć i prijateljsku suradnju. Polaznici radionice tako su više saznali o trendovima u turizmu na području Hrvatske i Međimurja, upoznali su se s konceptom storytellinga u turizmu i kako ga mogu koristiti u stvaranju inovativne turističke ponude i autentične priče i to na temelju uspješnih primjera iz Međimurja. Polaznici su usvojili i potrebne informacije o brendiranju vlastitog turističkog proizvoda, ali i o digitalnim kanalima za prodaju i marketing. U više navrata, na zadovoljstvo organizatora, polaznici su se aktivno uključivali u rasprave i iznosili vlastita iskustva u privlačenju gostiju.

Direktorica TZG Preloga polaznicima je predstavila i načine na koje smještajni objekti, ali i drugi dionici u turizmu mogu obogatiti ponudu raznim turističkim proizvodima, poput sportovima na vodi, ali i motivirati goste na duži boravak. U sklopu samog projekta izradit će se i prigodni katalog sportova na vodi sa servisnim informacijama te promotivni video koji će se podijeliti svim smještajnim objektima na području Međimurja kako bi ga iznajmljivači mogli koristiti na svojim kanalima promocije i tako povećali turistički promet. Polaznici radionice te sam organizator izrazili su veliko zadovoljstvo provedenom radionicom, interesom i željom za suradnjom iznajmljivača i ostalih dionika u turizmu te se nadaju da će se u skoroj budućnosti održati slične radionice.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja