Međimurje Press
Grad Čakovec

Aktualni sat Gradskog vijeća Grada Čakovca

SA DANAŠNJEG AKTUALNOG SATA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA

Vesna Baranašić Horvat postavila je dva pitanja, a prvo se odnosilo na tvrtku ČAKRA. Je li se prikriveno ide na gašenje ove tvrtke? Direktorica Damira Vresk postavljena je na mjesto Pročelnice u Upravnom odjelu za EU integraciju, gospodarstvo i digitalizaciju. Kako je moguće da je još zaposlena kao direktorica u Čakri i da li će i druge dvije djelatnice preći na rad u gradske službe. Kako gđa Vresk istodobno obavlja dva posla 8 sati dnevno?

Drugo pitanje postavila je direktoru TZ Grada Čakovca vezano uz postojeći Advent u gradu. Zašto još nema nikakve medijske prezentacije, a vidimo da su gradovi u našem okruženju već počeli s javnom prezentacijom božićnih programa. Zašto mi nemamo lijepo prezetirana advetska događanja kao Grad Varaždin?

Gradonačelnica Ljerka Cividini odgovorila je da je temeljem preustroja gradske uprave otvoren novi spomenuti Odjel. Bio je raspisan javni natječaj na koji se mogao svaki zainteresirani javiti. Gospođa Vresk ničim nije potpisala svoju doživotnu funkciju u ČAKRI niti svoje radno mjesto. Promjena radnog mjesta je njena privatna stvar. Na natječaj su stigle dvije ponude, obavljena su testiranja, Povjerenstvo je odabralo gđu. Vresk kao kompetentnu za obavljanje tih poslova, a i otvara nam se niz novih natječaja u EU do 2027. godine. Nismo razmišljali o gašenju ČAKRE koja može biti u nekakvoj fazi mirovanja i funkcionirati putem Grada jer je i dosad bila financirana od strane gradskog Proračuna. Naravno, postoji mogućnost raspisivanje natječaja za novog direktora s obzirom da je gđa. Vresk dugi niz godina svoju direktorsku funkciju obavljala kao vršitelj dužnosti.

Direktor TZ Grada Čakovca Filip Horvat mag.oec. naznačio  je da kada se uspoređuju Varaždin i Čakovec, onda moramo znati da Varaždin izdvaja za Advent više nego mi za cijelo Porcijunkulovo, odnosno više što Čakovec cjelokupno izdvaja za razvoj turističkih proizvoda Turističkoj zajednici. TZ je objavila program Adventa na svojim web stranicama no mediji to još nisu objavili.

Ostala pitanja vijećnika i odgovore možete preslušati na stranicama grada na linku:

https://www.cakovec.hr/web/naslovnica-objave/#

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja