Međimurje Press
Grad Čakovec

Grad Čakovec prijavio se na akciju “Od izvora do mora 2024.” čiji je cilj promicanje zaštite okoliša

Grad Čakovec ove godine sudjeluje u natječaju “Od izvora do mora 2024.” koji organiziraju Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., Konzum plus d.o.o., Jutarnji list / Hanza Media d.o.o. i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. Cilj natječaja je promicanje zaštite okoliša i podizanje svijesti o važnosti čuvanja prirode.

Projekt se provodi u dvije faze. U prvoj fazi odabrani gradovi moraju organizirati akciju čišćenja na svom području. Akcija čišćenja na području Čakovca  održat će se u subotu, 25. svibnja 2024. godine, u vremenu od 8 do 13 sati. U slučaju lošeg vremena akcija će se odgoditi za 8. lipnja 2024. godine.

Lokacija akcije čišćenja su zelene površine uz kanal Trnave na području Grada Čakovca (od granice sa k.o. Strahoninec /nadvožnjak-rotor prema Nedelišću/ do granice sa k.o. Pribislavec / do pročistača otpadnih voda/). Okupljanje volontera bit će na šljunčanom parkiralištu kod Buzovca u 8 sati, te će se sa te lokacije krenuti u dva smjera uz kanal Trnave.

Grad Čakovec poziva sve građane da se pridruže akciji čišćenja i pomognu u očuvanju okoliša.

U drugoj fazi natjecanja samo tri grada (manji, srednji i veći grad) koji okupe najviše volontera i prikupe najviše otpada bit će nagrađeni donacijom za sadnju drveća.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja