Međimurje Press
Zanimljivosti

S Biskupima na božićno-novogodišnjem susretu!

Na tradicionalnom božićno-novogodišnjem susretu okupili su se u srijedu 29. prosinca 2021. godine u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu predstavnici Zrinske garde Čakovec, Matice hrvatske Ogranak Čakovec i Zmajskog stola Čakovec „Družbe Braća Hrvatskoga Zmaja“ te varaždinski biskup mons. Bože Radoš i njegov predčasnik biskup u miru mons. Josip Mrzljak.

Predsjednik Zrinske garde Đuro Bel, počasni predsjednik Alojzije Sobočanec, dopredsjednik Dražen Berkopić, nadzapovjednik Alojzije Šestan i kuma zastave Bernarda Cecelja, zatim pročelnik Družbinog Zmajskog stola Čakovec Ivica Zanjko i tajnik Matičinog ogranka Čakovec Tomo Blažeka izvijestili su biskupe o svojim aktivnostima u godini koja je unatoč različitim ograničenjima zbog pandemije korona virusom za sve bila dinamična. Izraženo je zadovoljstvo zbog ostvarene suradnje u pojedinim zbivanjima, s obzirom na važnost zaštite i očuvanja povijesne te kulturne ali i crkvene ostavštine kojima je područje Varaždinske biskupije itekako prožeto.

Naglašeno je kako i u modernom društvu obilježenom brzim tehnološkim napretkom treba očuvati kako nacionalni tako i vjerski identitet te ga na primjeren način približiti sadašnjim generacijama koje žele znati svoju povijest i porijeklo. Uz prigodno čestitanje i darivanje bilo je riječi i o daljnjoj mogućoj suradnji za što je izražena spremnost svih nazočnih.

Bojan Kocijan

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja