Međimurje Press
Komentari

Plan HEP-a vezan uz izgradnju i rekonstrukciju niskonaponske mreže u Općini Selnica

HEP- Elektra Čakovec

Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević na svom fb profilu osvrnuo se pa i požalio na odnos HEP-a prema njrgoovj općini. 

kako kaže, godinama pišem, zovem, javno govorim i kreće se, ali presporo s obzirom da je HEP javno poduzeće koji bi trebalo svoju infrastrukturu dovesti na nivo 21. stoljeća. Nažalost, kod nas, u prelijepom Međimurju to nije slučaj pa i dokaz kako imamo puno problema bez obzira što nas pokušavaju uvjeriti u suprotno. Još jedan razlog zašto trebaju postojati općine. Naravno da je ovakvom stanju kriva i politika. Na kraju, izgradila se trafostanica u Bukovcu, sljedeća je u Merhatovcu i kažem kreće se, ali presporo.

U prilogu plan HEP-a vezan uz izgradnju i rekonstrukciju niskonaponske mreže. Hvala i svim mještanima koji su se angažirali i pomogli mi.
1.

TS 10(20)/0,4 kV “BUKOVEC I” (BR. 165), SELNICA

Zamjena stupne TS, postavljena i montirana KTS u 2019. godini. Izrada projekta u završnoj fazi. Radovi pri završetku, planirano uključenje u pogon u prvoj polovini 2020. godine.

2.

TS 10(20)/0,4 kV “MERHATOVEC” (BR. 350), SELNICA

Zamjena stupne TS trafostanicom KTS. Prikupljeni su posebni uvjeti, rješavaju se imovinsko-pravni odnosi. Postoji mogućnost ubrzanja realizacije investicije u drugoj polovini 2020. godine.

2.

MR NN IZ TS “DONJI ZAVEŠČAK” 3/328, SELNICA (2250 m)

Projekt rekonstrukcija NN mreže je u pripremnoj fazi.

3.

MR NN IZ TS “KAMENICA” 4/353, SELNICA (800 m)

Za projekt rekonstrukcije NN mreže napravljeno tehničko rješenje rekonstrukcije i premještanja dijela mreže zbog klizišta. Rješavaju se imovinsko-pravni odnosi (1 nepotpisani ugovor).

4.

MR NN IZ TS “BUKOVEC I” 3/165, SELNICA (800 m)

Za projekt rekonstrukcije NN mreže napravljeno je tehničko rješenje rekonstrukcije. Slijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

6.

MR NN IZ TS “ĐURINOVA GRABA” 1, 2/390, SELNICA

MR NN IZ TS “GORNJI ZEBANEC” 3/389, SELNICA (~2000 m)

Napravljena su tehnička rješenja da bi se projekt ceste uskladio s našim potrebama (prošireni cestovni koridor). Potrebno je napomenuti da je nakon izrade novog geodetskog projekta i dodatnog proširenja ceste većina stupova i nadalje ostala na privatnim česticama. Kako u vrijeme izrade srednjeročnoga plana nisu bili poznati svi parametri investicije, rekonstrukcija mreže za sada nije u planu investicija. Dokumentacija za građenje će biti pripremljena i zatražena građevinska dozvola u tijeku godine, nastojimo projekt uklopiti u plan investicija i uz ubrzanje financiranja realizirati u toku 2021. godine.

7.

KB SN 10(20) kV U SELNICI, SELNICA

Rasplet kabelskih vodova kod gospodarske zone u Selnici: od postojećeg kabela K637 do stupa br. 27 nadzemnog voda D041- izrađeno novo tehničko rješenje zbog problema oko rješavanja imovinsko pravnih odnosa, zatraženi posebni uvjeti (otvorena e-konferencija).

Zainteresirani investitor bi se trebao javiti s zahtjevom radi eventualnog usklađenja tehničkog rješenja sa projektom kabliranja.

Plan star 10 dana.

(mp)

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja