Međimurje Press
KomentariUrednik

Nepodobni Međimurci i u vrijeme koronavirusa!

Čudna vremena, u čudnom vremenu oko koronavirusa preplavila su Hrvatsku. Odnosi se to na medije i njihovo prezentiranje o stanju oboljelih po županijama. Mnogi Međimurci zatečeni su i revoltirani takvim stanjem, što vjerno ilustriraju na društvenim mrežama.

Naime, danima pratimo ignoriranje naše županije u gotovo svim mainstream medijskim kućama, a time automatski i svim drugim. Kako je teško izgovoriti: MEĐIMURSKA ŽUPANIJA VEĆ DANIMA NEMA NOVOOBOLJELIH I NAJUSPJEŠNIJA JE HRVATSKA ŽUPANIJA U BORBI S KORONAVIRUSOM OD NJEGOVE POJAVE. Ne, nema takvih objava, a svaka druga pažnja posvećena je županijama koje nisu ni izdaleka uspješne kao naša.

Što to prijeći medije da jasno izraze stvarnu situaciju u zemlji i zašto se u velikom luku zaobilazi Međimurje? Zar je interesantna vijest za državu samo kada se dogode nepodopštine između Mure i Drave?

Da je stanje slično i u drugim segmentima života, ne samo zdravlja, potvrđuju i turistički djelatnici. Proteklog vikenda Međimurje je bilježilo iste podatke o turističkim noćenjima kao i prošle godine, a da nisu nastupile nove mjere vezane uz COVID-19, te bi brojke bile premašene. No ni to nije dovoljno da se informira. Sve je usmjereno južnim županijama, od financiranja, populariziranja, do promocija. I to u krajevima u kojima dobrano vlada koronavirus.

O kontinentalnom turizmu i kraju koji kao oaza u Hrvatskoj prkosi bolesti korone, ni A ni BE. Ravnomjeran razvoj Hrvatske odavna je sintagma naših političara sa Sjevera, a zauzvrat već godinama država od Zagreba na dolje, tom sjeveru okreće leđa. Navikli smo inače na takav odnos koji prozirno pa i u slučaju koronavirusa ignorira ovaj kraj.

Sve se više projekata turističke naravi odgađa po preporukama Nacionalnog stožera, dok mnogi slični na jugu države i dalje žive. Red, rad i disciplina, karakteristike su ovog našeg kontinentalnog dijela Hrvatske, a to definitivno potvrđeno iz prakse, znači i plaćanje danka.

Samodostojni, uz lokalne medije, Međimurci i ovu nepravdu podnose stoječki, jer to je već ustaljena praksa koja traje s početka 90-tih. Jedino što je novo je COVID-19.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja