Međimurje Press
KolumneKomentariUrednik

Jednosmjerna ulica!

U nedjelju, 28.studenog,  na prijevremenim izborima za župana i zamjenika Međimurske županije, kako je suditi prema društvenim mrežama i raspoloženju Međimuraca, plebiscitarnu podršku dobit će raniji župan Posavec i njegov zamjenik Grivec.

Trebalo bi se dogoditi pravo čudo da netko priredi prvorazredno iznenađenje. Puno je nijansi koje su se očitovale u kandidaturama ostalih  pa se tako iznjedrio troje koji hrabro ulaze u utrku. Kalkuliralo se danima hoće ili ili neće Matija Posavec posegnuti za novim mandatom. Hrabrost da sa svojim imenom i prezimenom izađe na izbore nije imalo dosad najbrojnije članstvo iz SDP-a. Na drugoj strani, županijski HDZ jasno se distancirao od ovih izbora, zbog uzaludnosti, navješćujući nove izbore i spremnost da se najviše županijske funkcije dokopaju 2025.godine i to nakon punih 34 godina kada je župan bio Marijan Ramušćak, od 1993. do 1997.

Iako bi se moglo očekivati da nakon konačnog verificiranja kandidatura neko od kandidata odustane, to se sigurno neće dogoditi jer ni jedan od kandidata ne ide protiv Posavca, već kako kažu,  iz uvjerenja da svojim znanjem i umijećem mogu uspješno voditi Županiju. Dakle, u samoj predizbornoj kampanji zasigurno nećemo čuti da napadaju jedan drugog, već će se koncentrirati na svoj Program, a što je civilizirano i puno puta dokazano u svakim izborima, od nacionalnih do lokalnih.

Zbirna lista Županijskog izbornog povjerenstva izgleda ovako:

1. Kandidatkinja: SANDRA HERMAN
Kandidat za zamjenika: ZORAN VIDOVIĆ
NARODNA STRANKA – REFORMISTI
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE

2. Kandidat: MLADEN NOVAK
Kandidatkinja za zamjenicu: TANJA POTOČNIK-HUNJADI 
KANDIDAT GRUPE BIRAČA

3. Kandidat: MATIJA POSAVEC
Kandidat za zamjenika: JOSIP GRIVEC
MATIJA POSAVEC – NEZAVISNA LISTA

4. Kandidat: DARKO ZVER
Kandidat za zamjenika: BORIS BISTROVIĆ
FOKUS

Na pogled ništa neobično, osim što upada u oko je nezavisna lista Matije Posavca, koja za razliku od prethodnih redovnih izbora, nema HNS-a i HSLS-a.

Kome će ovogodišnji Advent donijeti kao poklon županijsku fotelju, odlučit će Međimurci. Kao i na svakim izborima izlaznost je važna, a koliko će njih doći do biračkih mjesta, isključivo i samo ovisi o kandidatima. Za Međimurce je još je važnije kako će obnašati svoju dužnost i surađivati s ministarstvima i samom Vladom u svim budućim projektima razvoja Međimurja.

Urednik

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja