Međimurje Press
KomentariUrednik

Više ništa nije kao prije!

GRADONAČELNICA VUČE PRVE I KONKRETNE POTEZE!

Još kao vijećnica u Gradskom vijeću postavljala je neugodna pitanja, ukazivala, ali i davala konkretne prijedloge  tadašnjem gradonačelniku, Kako to često biva, kad si u oporbi, ostajala razočarana. Glasačka mašinerija uvijek je bila nepremostiva.

Tako je uz Predraga Kočilu bila “oporbeni faktor” koji je svrstava u najagilnije u sazivu prethodnog Gradskog vijeća. Kandidirala se za gradonačelnicu prije četiri godine i to iskustvo dobro joj je došlo na ovogodišnjim lokalnim izborima. I ne samo to, već i kao gospodarstvenice- ravnateljice Županijske uprave za ceste, koju je suvereno, bez greške vodila duži niz godina. Nesporno su o tome potvrđivale kolege iz branše ne samo lokalno, već i na državnom nivou.

Ljerka Cividini gradonačelnica Grada Čakovca u kampanji je prvenstveno naglašavala transparentno vođenje grada, kao važan faktor koji godinama izostaje, što se u konačnici pokazalo kod preuzimanja funkcije gradonačelnice. Veliki naslijeđeni milijunski dugovi koji su bili negirani, na samom početku mandata nametnuli su potrebu konkretnih poteza kako bi se koliko toliko financije dovele u red.

Ne ulazeći u poslovne financijske knjige, nerazmjer u financiranju pojedinaca, udruga, informatora pa i natječaja, izdvojimo samo dva konkretna, a sada tako vidljiva poteza nove gradonačelnice.

Već smo izvještavali o tome, a radi se o financiranju Porcijunkulovog, gdje je gradonačelnica službeno objavila da su troškovi ovogodišnje manifestacije za iste sadržajne vrijednosti prepolovljene. Jer, ako su prethodni godina prelazili milijun kuna, sada je to ni dvjesto tisuća kuna. Dakle i više nego je deklarirano.  Drugi konkretni primjer odnosi se na Javni poziv za članove nadzornih odbora javnih poduzeća i ustanova pod ingerencijom Grada Čakovca kao osnivača (GKP Čakom d.o.o., GP Ekom d.o.o., GP Stanorad d.o.o, Međimurske vode d.o.o) te predsjednike i članove Dječjeg vrtića Cvrčak, Dječjeg vrtića Cipelica, Centra za kulturu Čakovec, ali i imenovanju 1 predstavnika osnivača u Vatrogasnom vijeću Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Kako sama kaže ni po kumovima, stričevima, babama, već jasno i glasno na natječaj se mogu javiti svi zainteresirani kandidati, ovisno o području zainteresiranosti i uvjetima koji propisuje sam javni poziv.

O ostalim projektima koje gradonačelnica pokreče imat ćemo prilike pisati, a dio toga već se dobrano razaznaje na internetskim stranicama Grada Čakovca. Ako se po jutru dan poznaje, onda prvi potezi koje vuče Ljerka Cividini daju naslutiti neke nove  i djelotvornije vjetrove u Gradu Čakovcu.

Iako se već u kuolarima spominje gradonačelnica kao “čelična lady”, prisjetimo se nekada uspješne i ustrajne u svojim naumima prve žene grada Marije Ružić pa kažimo kako ni tada, a evo i sada – više ništa nije kao prije!

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja