Međimurje Press
Najave

HOĆE LI MEĐIMURCI OPET NAPRAVITI NAJDUŽU ŠPAGU ?

Prve subote u svibnju opet nas očekuje nesvakidašnji sportsko-turističko-promocijski događaj. Kao najava Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku u sedam hrvatskih gradova, između kojih i u Čakovcu, točno u podne gimnastičari, sportaši i rekreativci te brojni građani poredat će se jedan za drugim u položaj gimnastičke špage.

Svi oni sudjelovat će u projektu „Najduža špaga“. Dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Mario Vukoja kazao je kako iza projekta „Najduže špage” stoji Hrvatska turistička zajednica. „Svjetski kup u Osijeku je postao jedan od najznačajnijih međunarodnih sportskih događaja koji se svake godine održava u Hrvatskoj. Budući da je sport dokazano najbolji ambasador Lijepe naše, inicijativu iz grada na Dravi podržali su kreatori hrvatske turističke politike” izjavio je i dodao kako će osim u Čakovcu, špaga biti napravljena i u Osijeku, Zagrebu, Zadru, Splitu, Rijeci i Dubrovniku.

Namjera je izvesti što veći broj djece, gimnastičara, rekreativaca na otvoreno i poredati ih jedan za drugim u položaj gimnastičke špage, a oni koji ne mogu napraviti špagu mogu stati u raskoračni stav. Bit će to ukupno četvrta špaga na nacionalnoj razini, a posljednji puta kada je održana u našem grad Čakovec je bio rekorder s 528 metara od ukupnih 1.349 metara koliko je tada napravljeno u Hrvatskoj. Glavni organizator čakovečke špage bit će Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan, uz podršku gradske i županijske sportske zajednice te Turističke zajednice Grada Čakovca.

Vukoja je rekao kako će se špaga protezati od Trga Republike, točnije Doma Sindikata, preko Ulice Kralja Tomislava  do Franjevačkog trga i opet natrag do Trga Republike. „Pomoći će nam i naši prijatelji iz drugih čakovečkih i međimurskih sportskih klubova čiji članovi će nam se pridružiti. Očekujemo da se pridruže i građani sa špice kao i poznate osobe iz međimurskog javnog života. Želimo opet imati najdužu špagu, pokazati da smo pravi grad i županija sporta” izjavio je dopredsjednik HGS-a te dodao kako će promotori špage biti najbolji međimurski sportaš Filip Ude i poseban gost. „Doći će nam jedan od najtrofejnijih, a možda i najtrofejniji sportaš Hrvatske svih vremena“ zagonetno je najavio.

O kome se radi iz Macana poručuju kako će se saznati vrlo skoro. Kako je to izgledalo prije dvije godine možete vidjeti na poveznici:  https://www.youtube.com/watch?v=PtTkSRbyvik

Tomica Jakopec, dipl. novinar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja