Međimurje Press
NajavePolicija

Preventivna akcija „Ne želim biti žrtva u prometu“ u Čakovcu

Policijska uprava međimurska i Grad Čakovec ovog tjedna provest će aktivnosti iz preventivne akcije „Ne želim biti žrtva u prometu“. Akcija je namijenjena najranjivijim sudionicima u prometu na cestama: djeci – pješacima, osobama starije životne dobi te vozačima bicikla.

U utorak 12. prosinca od 10 do 12 sati u čakovečkom Dječjem vrtiću „Vjeverica“ prometni preventivci iz Službe za javni red i sigurnost te Postaje prometne policije Čakovec, mališanima svih dobnih skupina (ukupno 114 djece) predstavit će na zanimljiv i njihovoj dobi prihvatljiv način, sigurno kretanje u prometu kroz održiv razvoj te stjecanje osnovnih znanja u cestovnom prometu. U prostorijama dječjeg vrtića postavit će se improvizirani poligon sa zebrom i prometnim znakovima, kojom prilikom će djeca učiti pravilno kretanje prometnicama i prelaženje ceste. Svim mališanima vrtića, prvenstveno s ciljem njihove sigurnosti prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu, podijelit će reflektirajući prsluci osigurani sredstvima Grada Čakovca.

U petak, 15. prosinca od 10 do 13 sati na Trgu Republike u Čakovcu, najugroženijim sudionicima u prometu (djeci – pješacima, osobama starije životni dobi te vozačima bicikla) prezentirat će se sigurno kretanje u prometu uz podjelu reflektirajućih materija koje je potrebno koristiti da bi bili vidljiviji noću i u uvjetima smanjenje vidljivosti, tijekom zimskih mjeseci. Ujedno, svim građanima koji će posjetiti informativni punkt podijelit će se reflektirajuće pojasne torbice, sigurnosna svjetla i „bandane“ pribavljeni sredstvima Grada Čakovca, kao i dr. promotivno-sigurnosni materijali osigurani sredstvima Vijeća za prevenciju Grada Čakovca te Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske (reflektirajuće trakice, ruksaci, prsluci, privjesci i dr.).

Radovan Gačal

Glasnogovornik

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja