Međimurje Press
OpćineVijesti

Obavijest mještanima Općine Selnica!

S obzirom na tragična događanja u Ukrajini i održanim sastancima sa relevantnim osobama Međimurske županije, obavještavamo vas o mogućoj pomoći koju možete pružiti.

Što se smještaja tiče, smještaj mora imati ono osnovno, a to je tuš, grijanje i mogućnost kuhanja. Općina na raspolaganju ima takav objekt jedino u Merhatovcu i očekujem danas odluku MO Merhatovec o tome. Tamo bismo smjestili maksimalno 10 osoba.

Što se privatnog smještaja tiče, osobno uz pristanak Jagode Vičević, na adresu u Praporčanu primamo dvije do tri osobe. Pretežno se radi o majkama s djecom tako da Vam bude lakše donijeti odluku. Općina će za prva tri mjeseca osigurati sredstva za do 20 osoba u iznosu od 800 kuna po osobi za pokrivanje osnovnih troškova.

U slučaju da se radi o djeci predškolskog uzrasta osigurat ćemo im besplatno pohađanje dječjeg vrtića u Selnici. S ovakvim prijedlogom odluke idemo na sljedeću sjednicu Općinskog vijeća koje će se održati do kraja ovog mjeseca.

Pomoć u hrani i odjeći nećemo skupljati sada nego ćemo objaviti potrebe kada stvarno vidimo koliko će osoba biti smješteno na našem području i onda ćemo ciljano objaviti potrebe za sve one ljude koji žele pomoći na taj način.

Cilj nam je izbjeglicama osigurati dostojanstven život i pružiti maksimalnu podršku u ovim za njih teškim trenutcima. Naravno da očekujemo da se država nakon 3 mjeseca uključi sa pokrivanjem nastalih
troškova.

Mi Hrvati smo narod koji je sam prošao golgote rata, znamo o čemu se radi i pokažimo i sada
naše veliko srce!

Prijave smještaja se zaprimaju do 10. ožujka 2022. godine na broj telefona 040 861 344.

Načelnik Općine Selnica
Ervin Vičević

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja