Međimurje Press
Općine

Osiguran lakši pristup pacijentima ordinacije u Domašincu

Međimurska županija nastavlja kontinuitet ulaganja u poboljšanje zdravstvene infrastrukture te je upravo okončano uređenje okoliša i parkirališta kod ambulante Doma zdravlja u Domašincu. Nositelj projekta, ukupne vrijednosti 81.049,38 eura, bila je Županija, uz sufinanciranje iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije po programu vezanom uz održivi razvoj lokalne zajednice u visini od 35.000 eura. Preostali iznos osiguran je iz proračuna Međimurske županije uz podršku Doma zdravlja Čakovec i Općine Domašinec.

S obzirom da u ordinacijama Doma zdravlja u Domašincu rade timovi obiteljske i dentalne medicine, te patronaže, nedostajalo je parkirališnih mjesta za djelatnike i pacijente, pa se, uz proširenje parkirališta, pristupilo i uređenju okoliša objekta. Takvim pristupom i ovaj dio mjesta dobio je ljepšu vizuru, a pristup pacijentima i djelatnicima je znatno olakšan, čime je podignuta i razina kvalitete zdravstvene skrbi u njezinu širem smislu. Također, investicija je pridonijela izjednačavanju kvalitete života u ruralnim sredinama u odnosu na urbane. Građevinskim zahvatom je osigurana i mogućnost buduće ugradnje rampe za osobe s invalidnošću na ulazu u zgradu.

U narednim investicijskim ciklusima, Međimurska županija će obnoviti cijelu zgradu u kojoj se nalaze ordinacije, čim se okonča postupak uređivanja imovinsko-pravnih odnosa.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja