Međimurje Press
Općine

U znaku zajedništva i vjere proslavljena svetkovina sv. Josipa u Štrigovi

Jučer, 19. ožujka, Štrigova je proslavila svoje tradicionalno prvo proljetno proštenje u čast svetog Josipa, zaštitnika obitelji i radnika. Svetu misu proštenja i večernju duhovnu obnovu za obitelji predvodio je vlč. dr. sc. Ivan Benaković, povjerenik za Biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

U svojoj propovijedi, vlč. dr. sc. Benaković naglasio je važnost obitelji kao temeljne jedinice društva te potrebu za duhovnim jačanjem obiteljskog života. Kroz primjere iz Svetog pisma potaknuo je vjernike na promišljanje o ulozi svetog Josipa kao uzora obiteljske ljubavi i predanosti.

Vjernici su također imali priliku sudjelovati u večernjoj duhovnoj obnovi tijekom koje je naglasak stavljen na molitvu, razmatranje Božje riječi i jačanje duhovne povezanosti unutar obitelji.

Tradicionalno proljetno proštenje okupilo je brojne vjernike, kako iz Štrigove tako i iz okolnih župa, što je još jednom potvrdilo snagu zajedništva i vjere u ovoj zajednici. Kroz radost i molitvu, proslava svetkovine sv. Josipa istaknula je temeljnu važnost obitelji i vjere u životu svakog vjernika.

Matej Ščavničar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja