Međimurje Press
Policija

8. rujna od 10 do 12 sati na čakovečkom Trgu Republike, aktivnosti iz preventivne akcije “Sigurno i vješto u prometu”

U sklopu nacionalne akcije “Poštujte naše znakove“, u petak 8. rujna od 10 do 12 sati na čakovečkom Trgu Republike, provest će se aktivnosti iz preventivne akcije “Sigurno i vješto u prometu”

Tijekom najavljene akcije policijski službenici Policijske uprave međimurske uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Grada Čakovca te Auto kluba Čakovec, učenicima prvih razreda čakovečkih osnovnih škola te Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, prezentirat će se sigurno kretanje prometnicama u svojstvu pješaka na prigodnom prometnom poligonu (prometni znakovi, semafori, pješački prijelazi i sl.). Ujedno, u sklopu nacionalne preventivne akcije “Poštujte naše znakove” organizirat će se predavanje na temu sigurnog kretanja prometnicama u svojstvu pješaka.

Za sve mališane sredstvima Grada Čakoveca, Auto kluba Čakovec, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije te Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, osigurani su reflektirajući ruksaci te razni promidžbeni materijali.               

Ujedno, na Trgu Republike uspostavit će se i informativni punkt korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije na kojem će se prisutnima predstaviti mnogobrojne  preventivne aktivnosti međimurske policije uz podjelu promidžbenih materijala osiguranih sredstvima Vijeća za prevenciju Grada Čakovca. 

Potporu najavljenim preventivnim aktivnostima međimurske policije pružit će župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja