Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za četvrtak, 18. siječnja 2024. godine

Tijekom vikenda pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8535.JPG

Akcija će se provesti na području Policijske uprave međimurske u noći sa subote na nedjelju (20./21. siječnja 2024.) od 23 do 5 sati

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (20./21. siječnja 2024.) od 23 do 5 sati provesti aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Aktivnosti iz akcije usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Poziv kandidatima za pružanje pravne pomoći u postupku povratka za razdoblje od 2024. do 2027. godine

Oglašeni su pozivi zainteresiranim odvjetnicima i pravnicima iz udruga registriranih za pružanje pravne pomoći pri Ministarstvu pravosuđa

U srijedu, 10. siječnja 2024. godine na službenim stranicama “Narodnih novina” broj 4/2024, (25), oglasni dio, objave 11. – 14., oglašeni su pozivi zainteresiranim odvjetnicima i pravnicima iz udruga registriranih za pružanje pravne pomoći pri Ministarstvu pravosuđa da se odozovu na Javne pozive za pružanje pravne pomoći u postupku povratka za razdoblje od 2024. do 2027. godine, za područja Upravnih sudova Zagreb, Osijek, Rijeka i Split.

Pravo na pravnu pomoć sukladno odredbi članka 198. Zakona o strancima i odredbama Pravilnika o besplatnoj pravnoj pomoći u postupku povratka, imaju državljanin treće zemlje koji nezakonito boravi i državljanin treće zemlje na kratkotrajnom boravku za kojeg je pokrenut postupak donošenja rješenja u vezi s povratkom ili za kojeg je doneseno rješenje u vezi s povratkom, protiv kojeg se ne može izjaviti žalba, nego pokrenuti upravni spor.

Poveznice:

Zagreb –  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8368640.html

Osijek –  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8368641.html

Rijeka –  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8368642.html

Split –  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8368643.html

U Pribislavcu i Belici provedene preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu

Svim posjetiteljima informativnog punkta podijeljeni su promidžbeni materijali osigurani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i Vijeća za prevenciju Međimurske županije

U srijedu i četvrtak, 17. i 18. siječnja ove godine u Pribislavcu i Belici (kod osnovne škole) preventivke iz Postaje prometne policije Čakovec, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, provele su preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu (pješaci i biciklisti).

Kod Osnovne škole Belica informativnom punktu pristupili učenici 3. a razreda te im je pritom skrenuta posebna pažnja na pravilan način kretanja prometnicama te na opasnosti koje im prijete na cesti.

Pješacima i biciklistima koji su posjetili informativni punkt posebna pažnja je skrenuta na sigurno i pravilno kretanje prometnicama, dok je vozačima motornih vozila skrenuta posebna pažnja na „četiri ubojice u prometu“ (prekršaji brzine, alkoholiziranosti vozača, ne korištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje – distrakcija). Ujedno, svi vozači motornih vozila upozoreni su na važnost korištenja sigurnosnih sjedalice za djecu tijekom vožnje.

Svim posjetiteljima informativnog punkta podijeljeni su promidžbeni materijali osigurani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i Vijeća za prevenciju Međimurske županije (dječje reflektirajuće kabanice, reflektirajuće trakice, privjesci) te edukativni letci.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja