Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za dane proteklog vikenda od 12 . do 14. svibnja 2023. godine

Razbojnička krađa u trgovini mješovitom robom u Čakovcu

Brzom reakcijom čakovečkih policajaca pronađen je 37-godišnjak te je uhićen i priveden u prostorije Policijske postaje Čakovec na kriminalističko istraživanje

U subotu, 13. svibnja u poslijepodnevnim satima u prostorijama Policijske postaje Čakovec, 21-godišnja prodavačica podnijela je kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela “Razbojnička krađa” u trgovini u kojoj je zaposlena. Iz prijave proizlazi kako je spomenutog dana oko 17:30 sati u Čakovcu, nepoznati muškarac ušao je u trgovinu mješovitom robom u Uskoj ulici te je s prodajnih polica uzeo nekoliko artikala, nakon čega se udaljio iz trgovine, a da ih prethodno nije platio. Pošto je primijetila muškarca koji je ukrao proizvode iz trgovine, potrčala je za njim te nakon što ga je sustigla, zatražila je da vrati ukradene artikle. Nakon toga muškarac ju je odgurnu te joj pritom zaprijetio da će joj nauditi zbog pokušaja da ga spriječi u dovršenju kaznenog djela, a zatim se udaljio s mjesta događaja.

Brzom reakcijom čakovečkih policajaca pronađen je 37-godišnjak, koji bi prema opisu prodavačice odgovarao počinitelju opisane razbojničke krađe. Muškarac je uhićen i priveden u prostorije Policijske postaje Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 37-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo razbojničke krađe te će se protiv njega podnijeti posebno izvješće, kao dopuna prethodno podnijetoj kaznenoj prijavi.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je pet prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacija) i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti prolaska, tri prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 21-godišnjeg „mladog vozača“ osobnog automobila u koncentraciji od 0,42 g/kg. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 14. svibnja oko 2:30 sati u Čakovcu.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Evidentirana je jedna teška krađa te jedna krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa te jedna krađa. Izdvajamo tešku krađu u Pušćinama.

Provala u obiteljsku kuću i prateće gospodarske objekte
Između 10. i 13. svibnja Pušćinama, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću i pomoćne gospodarske objekte u Čakovečkoj ulici, odakle je ukrao razni alat za održavanje vrta i okućnice te druge predmete. Nastalu materijalnu štetu 56-godišnji vlasnik procijenio je na više stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U prometnoj nesreći u Čakovcu ozlijeđen 18-godišnji pješak

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati

U nedjelju, 14. svibnja oko 2:30 sati u Čakovcu, na raskrižju Zrinsko-frankopanske ulice i Ulice Globetka te pristupne ceste parkiralištu obližnjeg ugostiteljskog objekta, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 18-godišnji pješak.

U trenutku nesreće 21-godišnji „mladi vozač“ upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,42 g/kg te se kretao kolnikom pristupne ceste parkiralištu obližnjeg ugostiteljskog objekta, u smjeru spomenutog semaforiziranog raskrižja. Dolaskom do raskrižja započeo je skretati u desno, prema Zrinsko-frankopanskoj ulici, pošto mu je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svijetlo. Pritom se nije uvjerio da može skrenuti vozilom bez opasnosti za druge sudionike u prometu zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u tijelo 18-godišnjeg pješaka, koji je prelazio kolnik Zrinsko-frankopanske ulice, obilježenim pješačkim prijelazom. U trenutku prelaska pješačkog prijelaza 18-godišnjem pješaku bilo je upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Uslijed udara došlo je do podizanja pješaka na poklopac motora automobila te potom pada na kolnik.

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija opisane prometne nesreće (prekršajna ili kaznena odgovornost vozača osobnog automobila).

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja