Međimurje Press
Policija

Informacija Policijske uprave međimurske za četvrtak, 1. lipnja 2023. godine

Čakovečki policajci otkrili počinitelja nekoliko provala u Pušćinama

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Osumnjičeni 25-godišnjak uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan je pritvorskom nadzorniku

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 25-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, počinio tri kaznena djela teških krađa.

Naime, sumnja se kako je početkom svibnja ove godine u Pušćinama, u dva navrata provalio u garažu u Čakovečkoj ulici, odakle je ukrao motornu kosilicu i trimer te bakrenu prskalicu. Ukupnu materijalnu štetu 89-godišnja vlasnica procijenila je na oko 400 eura.

Nadalje, osumnjičeni je sredinom svibnja ove godine u Pušćinama, provalio u obiteljsku kuću te pomoćne gospodarske objekte u Čakovečkoj ulici, odakle je ukrao motornu kosilicu i trimer, bicikl, nekoliko koluta pletene pocinčane žice te razne električne kablove. Ukupnu materijalnu štetu 56-godišnji vlasnik procijenio je na oko 1.000 eura.

Tijekom istraživanja čakovečki policajci pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili oštećenim vlasnicima.

Protiv osumnjičenog 25-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Tijekom vikenda pojačan nadzor prometa na cestama, provodi se akcija “Četiri ubojice u prometu”

  • Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Prometna policija - kontrola.jpg
  • Akcija će se provesti sa subote na nedjelju od 23 do 5 sati

    U noći sa subote na nedjelju (3./4. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati na području Policijske uprave međimurske provest će se akcija “Četiri ubojice u prometu”.

    Aktivnosti iz najavljene akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom te nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje.

    Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se svako grubo kršenje prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Mališani dječjih vrtića iz Čakovca i Male Subotice posjetili Policijsku upravu međimursku

Slika /2023/Vrtići Cipelica i Potočnica/IMG_6410.JPG

Najviše oduševljenja kod mališana svojim dolaskom izazvala je belgijska ovčarka “Loka”

Jučerašnjeg (1. lipnja) sunčanog prijepodneva 60-tak mališana iz dječjih vrtića Cipelica (Čakovec) i Potočnica (Mala Subotica) posjetilo je Policijsku upravu međimursku.

Na početku posjeta na referadi osobnih dokumenta upoznali su se s izradom osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola. Nakon toga u sportskoj dvorani nakratko su se rastrčali, a sve pod budnim nadzorom instruktora za stručno osposobljavanje policijskih službenika.

U sportskoj dvorani te u dvorištu Policijske uprave policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su raznu opremu, tehnička pomagala i službena vozila (policijski motocikl) koja koriste u svom svakodnevnom radu. Ujedno, na zanimljiv način opisali su mališanima kako izgleda jedan radni dan interventnog i prometnog policajca.

Najviše oduševljenja svojim dolaskom izazvala je belgijska ovčarka “Loka” koja im je uz stručni nadzor vodiča prikazala nekoliko vježbi.

Na kraju posjeta domaćini su djecu počastili slatkišima, a ona su im u znak zahvale otpjevala najdražu pjesmicu.

 

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja