Međimurje Press
Policija

Informacija Policijske uprave međimurske za utorak, 13. lipnja 2023. godine

Razbojništvo na benzinskoj postaji u Čakovcu

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na benzinskoj postaji.JPG

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina eura

Foto: Ilustracija

Noćas, 14. lipnja nešto poslije 3 sata u Čakovcu, na benzinskoj postaji u Zrinsko-frankonaskoj ulici, nepoznati počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem zatražio je od zaposlenika novac. Nakon što su mu predali novac, počinitelj se udaljio s mjesta događaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva podnijet će se kaznena prijava.

Osamnaestogodišnji mladić osumnjičen za krađu parfema

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Protiv 18-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom s područja općine Petrijanec (Varaždinska županija), sumnja se kako je počinio kazneno djelo krađe.

Istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni mladić u subotu, 27. svibnja ove godine u Čakovcu, s prodajnih polica u trgovinu u Obtničkoj ulici, ukrao nekoliko parfema te time trgovačko društvo iz Zagreba oštetio za oko 170 eura.

Protiv 18-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

U Čakovcu iz otključanog kombija ukradena torbica

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Na temelju dosadašnjih iskustava, savjetujemo građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela

Jučer, 13. lipnja u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, na livadi u Ulici Milke Trnine, nepoznati počinitelj iz otključanog kombija, čakovečkih registarskih oznaka, ukrao je torbicu u kojoj se nalazio novac, mobitel te druge osobne stvari. Materijalnu štetu 69-godišnji vlasnik procijenio je na oko 500 eura. Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe podnijet će se kaznena prijava.

KAKO SMANJITI MOGUĆNOST KRAĐE IZ VOZILA (Letak1Letak2)

Krađe iz vozila u današnje vrijeme predstavljaju jednu od omiljenih meta počinitelja kaznenih djela. Ključevi vozila, torbice, novčanici i drugi osobni dokumenti, koje građani ostavljaju na vidljivim mjestima u otključanim ili zaključanim vozilima često predstavljaju dodatnu motivaciju počiniteljima za izvršenje krađe.

Na temelju dosadašnjih iskustava, savjetujemo građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.

Ono što možemo učiniti sami:

  • kad napuštate vozilo, pa bilo to i na kratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakta i zaključajte vozilo,
  • ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,
  • ugradite alarmni uređaj ili elektronsku blokadu motora. Skriveni prekidač strujnog kruga također je dobra zamisao,
  • postavite dodatnu zaštitnu bravu ili polugu za blokadu upravljača,
  • u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete na vidljivom mjestu,
  • sva vrata i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte,
  • ne ostavljate vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje bez nadzora,
  • prilikom uočavanja bilo kakvih sumnjivih događaja ili osoba neobičnog ponašanja u blizini vašeg doma ili poslovnog prostora, ne dvojite već odmah prijavite policiji na broj 192.

Nadamo se da će ove mjere pridonijeti većoj sigurnosti vašeg vozila.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja