Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za ponedjeljak, 7. kolovoza 2023. godine

Nedaleko Draškovca uništeno više stotina sadnica crne johe

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo kod šumarka.JPG

Materijalnu štetu 59-godišnja vlasnica procijenila je na više stotina eura

Između 24. lipnja i 7. kolovoza ove godine u šumskom predjelu zvanom “Čapljnjak”, nedaleko Draškovca, na parceli zasađenoj sadnicama crne johe, nepoznati počinitelj radnim je strojem pokosio i time uništio više stotina sadnica. Materijalnu štetu 59-godišnja vlasnica procijenila je na više stotina eura.

Zbog počinjenja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa utvrđeno 37 prekršaja

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8525.JPG

Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je 35 prekršaja, dok su dva prekršaja utvrđena iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu

Prošle subote, 5. kolovoza od 2 do 7 sati na dionici autoceste A4 od Goričana do Varaždina, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u suradnji s policijskim službenicima iz susjedne Policijske uprave varaždinske, pojačano su nadzirali teretne automobile i autobuse.

Tijekom spomenutih aktivnosti utvrđeno je 35 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– 29 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila te
– šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Od ostalih prekršaja utvrđena su dva prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja