Međimurje Press
Policija

Informacije Policijske uprave međimurske za ponedjeljak i utorak, 29. i 30. svibnja 2023. godine

Provala u kampericu nedaleko Kuršanca

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo kod šumarka.JPG

Materijalni štetu 65-godišnja vlasnica procijenila je na više stotina eura

Između 20. travnja i 29. svibnja ove godine u vikend naselju uz hidroakumulacijsko jezero rijeke Drave, nedaleko Kuršanca, nepoznati počinitelj provalio je u kamp kućicu, odakle je ukrao razni motorni i električni alat te razni namještaj.

Materijalni štetu 65-godišnja vlasnica procijenila je na više stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Požar građevinskog objekta u Čakovcu

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Image00130.jpg

Izlaskom na mjesto događaja inspektorica za zaštitu od požara utvrdila je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja

Jučer, 30. svibnja oko 13 sati u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, izbio je požar na građevinskom objektu, koji je trenutno u fazi rušenja, a vlasništvo je trgovačkog društva iz Čakovca. U požaru je izgorio dio krovne konstrukcije te djelomično i unutrašnjost objekta.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Izlaskom na mjesto događaja inspektorica za zaštitu od požara utvrdila je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja, dok će se materijalna šteta utvrditi nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja te otkrio počinitelj.

VOZAČI OPREZ: Divljač na cesti!

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/jelen.jpg

Kako bi se spriječili ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti

U posljednja 48 sati na prometnicama diljem Međimurske županije evidentirano je pet naleta vozilima na divljač (uglavnom srneću divljač), koja je pretrčavala kolnik.

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama između Belice i Palovca, Donjeg Mihaljevca i Draškovca, Preloga i Svetog Križa, Male Subotice i Štefanca te Goričana i Kotoribe.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.

Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima.

Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta.

Novo radno vrijeme Policijske uprave međimurske

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Banner PU međimurska.jpg

Od 1. lipnja do 30. rujna 2023. godine radno vrijeme je od 7 do 15 sati

Obavještavamo građane da će radno vrijeme Policijske uprave međimurske od  1. lipnja do 30. rujna 2023. godine biti od 7 do 15 sati.

Napominjemo, kako će se stranke na referadama upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave međimurske u Čakovcu te u Policijskoj postaji Prelog primati od 7 do 14:30 sati, osim utorkom kada će se stranke primati od 9 do 16:30 sati.

Ujedno, tijekom navedenog razdoblja u Policijskoj postaji Mursko Središće stranke će se na referadama upravnih poslova primati utorkom od 9 do 16:30 sati i četvrtkom od 7 do 14:30 sati.

Snimanje javnih mjesta s ciljem sprečavanja prekršaja

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/PUM final logo PUM.jpg

Tijekom lipnja 2023. godine, video – audio uređajima snimat će se javna mjesta na području grada Čakovca

Sukladno odredbama članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, obavještavamo javnost da će policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec tijekom lipnja 2023. godine, video – audio uređajima snimati javna mjesta na području grada Čakovca s ciljem sprečavanja prekršaja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja