Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za srijedu, 24. siječnja 2024. godine

U prometnoj nesreći u Štefancu ozlijeđen 41-godišnji vozač automobila

Slika /2024/PN Štefanec 24012024.png

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati

Jučer, 24. siječnja oko 6:40 sati u Štefancu na raskrižju Ulice Matije Gupca i državne ceste broj 20, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 41-godišnji vozač osobnog automobila.

Vozač rođen 1986. godine upravljao je teretnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom Matije Gupca te dolaskom do raskrižja s državnom cestom, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje skrećući udesno, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Uslijed opisane situacije prednjim bočnim dijelom teretnog automobila udario u stražnji bočni dio osobnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je državnom cestom upravljao 41-godišnji vozač. Nakon udara došlo je do zanošenja osobnog automobila te izlijetanja izvan kolnika na travnatu cestovnu kosinu.

Ozlijeđeni vozač osobnog automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost vozača teretnog automobila).

Tijekom pojačanog nadzora pješaka i biciklista ukupno utvrđena 32 prekršaja

Ovakvim i sličnim akcija želi se zaštiti najranjivije sudionike u cestovnom prometu te ih dodatno potaknuti da noću i u uvjetima smanjene vidljivosti koriste razne reflektirajuće materijale, odnosno reflektirajuće prsluke ili reflektirajuću biciklističku odjeću

Policijski službenici Policijske uprave međimurske jučer, 24. siječnja od 6 do 12 sati proveli su aktivnosti iz preventivno represivne akcije „Pješaci i vozači bicikla oprez!“.

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 32 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to:
– 24 prekršaja vozača bicikala od čega:
– 12 prekršaja nepropisnog kretanja kolnikom,
– četiri prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
– prekršaj nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,
– tri prekršaja upravljanja biciklom tako da se smanjuje stabilnost vozila,
– četiri prekršaja upravljanja noću i uvjetima smanjene vidljivosti, a da nisu bili označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom;
– tri prekršaja pješaka nepropisnog kretanja kolnikom te
– pet ostalih prekršaja.

Pješacima i biciklistima koji su poštivali prometne propise uručeni su prigodni promidžbeni materijali Policijske uprave međimurske, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja