Međimurje Press
Policija

Između Male Subotice i Štefanca prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba!

PROMETNA NESREĆA

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine iza 22 sata na državnoj cesti D3, između naselja Mala Subotica i Štefanec, dogodila se prometna nesreća, gdje je 19-godišnjak (mladi vozač) s područja općine Orehovica upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka,  dok je u krvi imao alkohola 0,64 g/kg kolnikom državne ceste, kojom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj)  te vidljivosti (noć).

Zbog toga je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te prešao na prometnu traku namijenjenu za prometu vozila iz suprotnog smjera, gdje je u kočenju udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 27-godišnjak s područja grada Čakovca.

Nakon prometne nesreće putnici iz prvog osobnog automobila, 18-godišnjakinja s područja grada Čakovca, 18-godišnjakinja s područja općine Sveti Juraj na Bregu, 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica i 18-godišnjak s područja općine Orehovica te putnica iz drugog osobnog automobila 29-godišnjakinja s područja općine Domašinec, kao i oba vozača vozilima hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

Na mjesto događaja izašli su članovi DVD Mala Subotica i javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca radi izvlačenja sudionika prometne nesreće iz vozila. Nakon utvrđivanja ozljeda će se kvalificirati događaj.

KRAĐE

Ukraden novčanik iz prostorija nezaključane kuće u Kotoribi

Jučer, 1. prosinca 2022. godine zaprimljena je prijava od muškarca da mu je s 28. na 29. studenoga ove godine (u noćnim satima s ponedjeljka na utorak) u Kotoribi, Vrtno naselje, nepoznati počinitelj nakon što je ušao u nezaključanu kuću u iz prostorija ukrao novčanik sa osobnim dokumentima i novcem. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Otuđena metalna građa u Čakovcu

Jučer, 1. prosinca 2022. godine u jutarnjim satima u Čakovcu, Ulici Franca Prešerna, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost djelatnika te ukrao metalnu građu. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Otkriven počinitelj krađe na benzinskoj postaji

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19-godišnjak s područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo krađe. Naime, sumnja se da je taj mladić 30. studenoga 2022. godine nešto poslije 21 sat u Pušćinama, na benzinskoj pumpi vlasništvo poduzeća iz Zagreba u Čakovečkoj ulici, iskoristio kraću odsutnost djelatnika pumpe te iz registar blagajne ukrao novac. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna. Protiv osumnjičenog mladića će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom
odvjetništvu.

NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET DROGAMA

U Kuršancu pronađena droga

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine u vremenu u jutarnjim satima u Kuršancu, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na kojima se koristi 23-godišnjak s područja Varaždinske županije.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija pronađena je metalna kutija unutar koje se nalazilo tristo osamdeset i pet (385) komada papirnatih smotuljaka ispunjenih sadržajem zelene materije nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 40,7 grama te domaći papirni novac u apoenima od 10, 20 i 50 kuna, sveukupno 1.220,00 kuna.

Oduzeta materija biti će proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ nakon čega će se kvalificirati događaj.

INFORMACIJA

Provedena preventivna akcija “BUDI VIDLJIV-BUDI SIGURAN”

U petak, 2. prosinca 2022. godine u vremenu od 5,30 do 7,30 sati provedena je preventivna akcija “Biti vidljiv-biti siguran“.

Policijska postaja Prelog akciju je provela kod Crkve Svetog Jakoba u Prelogu, Policijska postaja Čakovec kod Crkve Svetog Nikole u Čakovcu, Postaja prometne policije Čakovec kod Crkve Svetog Antuna Padovanskog  u Čakovcu i Policijska postaja Mursko Središće kod Crkve Marije Kraljice i Svetog Ladislava u Murskom Središću.

Više na poveznici .

Projekt „Za nasilje nema opravdanja“ u Osnovnoj školi Jože Horvata u Kotoribi

U petak, 25. i ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine u Osnovnoj školi Jože Horvata u Kotoribi održana je II komponenta (radionica) Nacionalnog preventivnog projekta „Imam Izbor“ pod nazivom „Za nasilje nema opravdanja“. Tijekom održavanja radionice predavanje učenicima petih razreda navedene škole održao je Spomenko Gojsek kontakt policajac Policijske postaje Prelog uz potporu policijskih službenika za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske.
Više na poveznici .

Najava provođenja akcije Alkohol i droga

U razdoblju od 5. do 12. prosinca 2022. godine, sve policijske postaje kroz redovnu službu pojačano će provoditi nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu. Ova akcija usklađena je sa akcijama Europske unije za 2022. godinu a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj. Nadalje, 9. prosinca 2022. godine sve policijske postaje provesti će ciljanu akciju „Alkohol i droga“ od 16 do 24 sati, u suradnji sa Policijskom upravom Koprivničko- križevačkom. Policijske postaje će za provođenje akcije predvidjeti i koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu i maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK  ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja