Međimurje Press
Policija

Kazna od 20.000 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije od 9 mjeseci!

KRAĐA

Iz vikendice u Čakovcu ukraden razni alat i mobitel

U noći sa srijede na četvrtak (24./25. kolovoza 2022.) u Čakovcu, voćnjaku u Ulici Globetka, nepoznati počinitelj iz nezaključanog dijela vikendice ukrao je razni alat, mobitel, odjeću  i dr. predmete.

Materijalnu štetu 69-godišnji vlasnik procijenio je na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Zbog upravljanja pod utjecajem alkohola te pod zabranom uhićen vozač Toyote

Jučer, 25. kolovoza 2022. godine u 23 sata i 7 minuta u Čakovcu, Ulici Globetka, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec prilikom nadzora cestovnog prometa zaustavili su Toyotu Corollu, čakovečkih registarski oznaka, kojom je upravljao 56-godišnjak.

Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,17 g/kg. Ujedno, provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je upravljao za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Vozač Toyote je uhićen te priveden u Postaju prometne policije Čakovec.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 56-godišnjem vozaču bit će izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 20.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od ukupno devet mjeseci.

NAJAVA

U noći sa subote na nedjelju provest će se akcija “Alkohol”

U noći sa subote na nedjelju (27./28. kolovoza 2022.) od 19 do 2 sata policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja