Međimurje Press
Policija

Policijski službenici PP Mursko Središće otkrili počinitelja provala u Murskom Središću i Vratišincu

Dvojica vozača automobila posjedovali marihuanu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Marihuana 1.jpg

Protiv 31-godišnjaka i 33-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu, Općinskog suda u Čakovcu

Jučer, 28. studenoga u večernjim satima u Prelogu i Goričanu preloški policajci zaplijenili su ukupno 39,3 grama droge marihuane.

U prvom slučaju, prilikom nadzora cestovnog prometa u Prelogu, Ulici Matije Gupca, zaustavili su 31-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, koji im je prilikom postupanja dragovoljno predao PVC vrećicu ispunjenu marihuanom ukupne mase 24,2 grama.

U drugom slučaju, prilikom nadzora cestovnog prometa u Goričanu, Trgu sv. Leonarda, preloški policajci zaustavili su 33-godišnjeg vozača osobnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka, koji im je prilikom postupanja dragovoljno predao PVC vrećicu ispunjenu marihuanom ukupne mase 15,1 grama.

Policijski službenici oduzeli su drogu, dok će se protiv 31-godišnjaka i 33-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu, Općinskog suda u Čakovcu.

Policijski službenici PP Mursko Središće otkrili počinitelja provala u Murskom Središću i Vratišincu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Protiv osumnjičenog 20-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 20-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio dvije teške krađe.

Naime, sumnja se kako je krajem rujna ove godine u Murskom Središću, Ulici Sitnice, provalio u obiteljsku kuću, vlasništvo 19-godišnjaka, odakle je potom ukrao prijenosni zvučnik, nekoliko parfema te novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica. Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na oko 800 eura.

Nadalje, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni, također krajem rujna ove godine u Vratišincu, provalio u gospodarskih objekt smješten na dvorištu obiteljske kuće u Ulici Brodec, odakle je ukrao bakreni kotao za pečenje rakije zapremine 100 litara. Materijalnu štetu 66-godišnji vlasnik procijenio je na oko 1.000 eura.

Protiv osumnjičenog 20-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tridesetogodišnjak osumnjičen za krađu alata iz radione u Goričanu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Protiv osumnjičenog zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjak s područja općine Goričan, počinio krađu.

Naime, sumnja se kako je sredinom listopada ove godine u Goričanu, iz nezaključane radione u Cvjetnoj ulici, ukrao motorne pile i razni alat, dok je potom iz dvorišta kuće ukrao bicikl te ruksak s prijenosnim zvučnikom. Ukupnu materijalnu štetu 44-godišnji vlasnik procijenio je na oko 5.000 eura.

Protiv osumnjičenog 30-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja