Međimurje Press
Policija

Policijsko izvješće o sigurnosnom stanju u Međimurju za dane produženog vikenda

Dani produženog vikenda, 24., 25., 26. i 27. prosinca 2020. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirane su četiri krađe i jedna teška krađa. Materijalna šteta kod dvije evidentirane krađe pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna, dok se kod preostale dvije krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu iz osobnog automobila u Krištanovcu.

U razdoblju od 24. do 26. prosinca 2020. godine u Krištanovcu, na ulici ispred obiteljske kuće, nepoznati počinitelj iz parkiranog VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, ukrao je zvučnik i autoradio.

Materijalna šteta prema izjavi 21-godišnje vlasnice procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PRISILA PREMA SLUŽBENOJ OSOBI / NAROČITO DRSKO I NEPRISTOJNO PONAŠANJE / POSEBNA SIGURNOSNA MJERA SAMOIZOLACIJE / UPORABA SREDSTAVA PRISILE

Prilikom postupanja povodom dojave o tučnjavi između više osoba 35-godišnjak počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi

U subotu, 26. prosinca u 17 sati i 57 minuta Operativno komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu o tučnjavi više osoba na ulici u Podturnu, Lončarevom naselju.

Izlaskom na mjesto događaja te dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je više osoba na ulici u Lončarevom naselju, sudjelovalo u tučnjavi te su time narušavali javni red i mir. Prilikom uhićenja i privođenja 39-godišnjaka koji je sudjelovao u tučnjavi, policijskom službeniku koji je obavljao opisanu službenu radnju, prišao je 35-godišnjak te počeo na njega vikati i galamiti. Nakon što mu je policijski službenik izdao naredbu da se udalji s mjesta događaja i prekine s činjenjem prekršaja, 35-godišnjak ga je odgurnuo i odmah potom pokušao udariti, ali su ga policijski službenici pravodobno spriječili u njegovoj namjeri te uz uporabu sredstava prisile svladali, uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim istraživanjem osnovano se sumnja da je 35-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je 39-godišnjak s područja općine Podturen koji je također sudjelovao u tučnjavi, počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, pošto nije poštivao mjeru samoizolacije izrečenu za razdoblje od 24. prosinca 2020. do 3. siječnja 2021. godine. Okrivljenom 39-godišnjaku izdan je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna

Kriminalistička istraživanja prekršaja narušavanja javnog reda i mira se nastavljaju kako bi se utvrdili sve relevantne okolnosti događaja te otkrili svi počinitelji.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda (petak, subota i nedjelja) dogodile su se ukupno dvije prometne nesreće, i to dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, od čega se u jednoj prometnoj nesreći čekaju kvalifikacije ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 32-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 0,68 promila. Spomenuti vozač sudjelovao je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 26. prosinca oko 11 sati i 30 minuta na kolniku županijske ceste između Zebanec Sela i Štrukovca. Zbog zadobivenih ozljeda 32-godišnji vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se njegove ozljede naknadno okvalificirati.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći ozlijeđen 32-godišnji vozač Peugeota 308

U subotu, 26. prosinca 2020. godine oko 11 sati i 30 minuta na županijskoj cesti između Zebanec Sela i Štrukovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 32-godišnji vozač osobnog automobila.

Upravljajući Peugeotom 308, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom spomenute prometnice pod utjecajem alkohola od 0,68 promila, uslijed neprilagođene brzine prilikom izlaska iz blagog zavoja, izgubio je nadzor nad upravljanjem te u zanošenju izletio izvan kolnika. U nastavku kretanja prednjim dijelom automobila udario u cestovni jarak, a potom se višestruko prevrnuo.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Napomena: fotografiju nesreće možete preuzeti na službenim stranicama PUM-e

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Upravljao (57) Opel Corsom pod utjecajem alkohola od 3,33 promila

U četvrtak, 24. prosinca 2020. godine u 11 sati i 46 minuta u Donjoj Dubravi, Koprivničkoj ulici, policijski službenici na kontrolnom punktu prilikom provođenja Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, zaustavili su Opel Corsu, koprivničkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 57-godišnji vozač.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 3,33 promila.

Alkoholizirani vozač je isključen iz prometa i uhićen te je priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 57-godišnji vozač s područja grada Koprivnice, prekršajno je sankcioniran izricanjem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja