Međimurje Press
Policija

Pu međimurska

Četvrtak, 29. travnja 2021. godine

INFORMACIJE

Najava aktivnosti preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske uz podršku Službe prevencije Ravnateljstva policije u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. godine, s početkom u 10,30 sati, u gradovima Čakovec, Mursko Središće i Prelog provodit će aktivnosti nacionalne kampanje Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“.

Policijski službenici će u vremenu od 10,30 do 12,30 sati, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, u Čakovcu, na Trgu Republike, u Prelogu, Glavnoj ulici 29 i u Murskom Središću, na Trgu braće Radić, na postavljenim Info pultovima provodit aktivnosti preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“.

Između 10,30 i 12,30 sati, sve policijske postaje na području Policijske uprave međimurske kao i granični prijelazi, kroz redovnu službu prilikom nadzora cestovnog prometa i kontrole prelaska državne granice na graničnim prijelazima, državljanima Republike Hrvatske dijelit će informativno-edukativne materijale vezane uz kampanju „Manje oružja, manje tragedija”.

Sve preventivne aktivnosti će biti medijski popraćene na način da će se u isto vrijeme, s početkom u 10,30 sati u Čakovcu, Selnici i Donjem Kraljevcu na Radiju 1, Radiju Studio M i Radiju Selnica odvijati polusatne radio emisije na temu „Manje oružja, manje tragedija“, na kojima će gostovati policijski službenici Policijske uprave međimurske, dok će predstavnici Službe prevencije Ravnateljstva policije sudjelovati u emisiji na VTV televiziji, u Varaždinu.

Glavni cilj ove kampanje je senzibiliziranje javnosti i poticanje građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija. Preventivne aktivnosti namijenjene su mladeži, roditeljima, svim građanima odnosno zajednici u cjelini.

Pozivamo sve građane, kao i medije da podrže našu akciju i posjete naše informativne punktove.

Najava akcije „Dani tehničke ispravnosti motocikla 2021.“

U razdoblju od 3. do 8. svibnja 2021. godine policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će preventivno-sigurnosnu akciju „Dani tehničke ispravnosti motocikla 2021.“

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter s ciljem da se poticajno djeluje na vozače motocikla i mopeda, kao i sva ostala vozila L kategorije glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, tj. izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Također, namjera je poticanje vozača ove kategorije na važnost korištenja zaštitne opreme i poželjnog ponašanja u prometu.

Tijekom akcije, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici upućivat će sve vozače spomenutih kategorija na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila. Vozači se u akciju uključuju dobrovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno osoblje stanica za tehnički pregled ukazivat će na značaj održavanja vozila.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije, ne zamjenjuje redovni ili preventivni tehnički pregled vozila, odnosno neko drugo službeno ispitivanje.

Akcija se provodi u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske, Stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi, a sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila tijekom radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila:

Stanice za tehnički pregled vozila Panex i Posavec:

od ponedjeljka do petka u vremenu od 7,00 do 20,00 sati,

subotu u vremenu od 7,00 do 14 ,00sati.

Stanica za tehnički pregled vozila Prelog:

od ponedjeljka do petka u vremenu od 7,00 do 20,00 sati,

subotu u vremenu od 7,00 do 14,00 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila Donja Dubrava:

ponedjeljak, srijeda i petak u vremenu od 7,00 do 14,00 sati,

utorak i četvrtak u vremenu 11,30 do 18,30 sati,

u subotu u vremenu od 7,00 do 12,00 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila Mursko Središće:

ponedjeljak, srijeda i petak u vremenu od 7,00 do 14,00 sati,

utorak i četvrtak u vremenu od 11,30 do 18,30 sati.

TEŠKA KRAĐA

Provaljeno u dvije vikend kuće

Tijekom noći s 28. na 29. travnja 2021. godine u blizini Sivice, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću odakle je ukrao posuđe i alat. Potom je provalio u susjednu vikend kuću u izgradnji, iz koje nije ništa ukrao.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

POŽAR NA PROMETNOM SREDSTVU

U požaru izgorio automobil i oštećena kuća

U četvrtak, 29. travnja 2021. godine oko 14,40 sati, u Donjem Vidovcu, Ulici maršala Tita, u dvorištu obiteljske kuće zbog kratkog kontakta na električnim instalacijama osobnog automobila čakovečkih registarskih, izbio je požar u kojem je vozilo u potpunosti izgorjelo.

Uslijed požara došlo je do oštećenja na susjednoj kući, pri čemu je djelomično oštećena fasada i krovište.

Požar su ugasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Donjeg Vidovca i Kotoribe.

O događaju će se izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja