Međimurje Press
Policija

Pu međimurska o događajima u dane vikenda 3., 4. i 5. prosinca 2021. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 3. i 5. prosinca 2021. godine, evidentirane su dvije teške krađe i tri krađe. U jednoj krađi nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u dvije krađe šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i krađu:

1) Između 26. studenoga i 3. prosinca 2021. godine u Čakovcu, Ulici Ruđera Boškovića nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao razne dijelove za servis plinskih i klimatizacijskih instalacija.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

2) U subotu, 4. prosinca 2021. godine u Čakovcu, na Trgu Republike, nepoznati počinitelj je iz trgovine ukrao mobilni telefon.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE

Prometne nesreće u Orehovici i Željeznoj Gori

U subotu, 4. prosinca 2021. godine oko 6,40 sati u Orehovici, Ulici braće Radića dogodila se prometna nesreća u kojoj je 79-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka. Uslijed nepropisnog obilaženja vozilom je udarila u 60-godišnjeg pješaka, a koji nije bio označen reflektirajućom materijom ili nekim drugim izvorom svjetlosti.

Nakon udara pješak je odbačen na rub kolnika.

Ozlijeđeni pješak je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Protiv 79-godišnjakinje podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

U nedjelju, 5. prosinca 2021. godine oko 17,25 sati u Železnoj Gori dogodila se prometna nesreća u kojoj je 49-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 2,03 g/kg i nije se kretao vozilom što bliže desnom rubu kolnika.

Zbog toga je na ravnom dijelu ceste djelomično prešao na lijevu stranu, gdje je udario u osobni automobil slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 30-godišnjak po utjecajem alkohola u količini od 1,30 g/kg.

Oba vozača su vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Protiv oba vozača pokreće se prekršajni postupak.

INFORMACIJE

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i tri lakše te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepoštivanje prednosti – dvije prometne nesreće,

– neprilagođena i nepropisna brzina – dvije prometne nesreće,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,

– ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod tri vozača.

Najveća količina alkohola u količini od 2,03 g/kg utvrđena je kod vozača osobnog automobila rođenog 1972. godine, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama koja se dogodila u Železnoj Gori,  u nedjelju, 5. prosinca 2021. godine oko 17,25 sati.

Za nasilje nema opravdanja

U četvrtak, 2. prosinca 2021. godine u Osnovnoj školi Vladimira Nazora, u Pribislavcu, u sklopu druge komponente nacionalnog preventivnog projekta “Imam izbor”, za učenike petih razreda održano je predavanje na temu „Za nasilje nema opravdanja”.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja