Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske

Nedaleko Donje Dubrave izgorjela drvena vikendica

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Image00128.jpg

Inspektorica zaštite od požara kao uzrok požara isključila je tehnički uzrok te elementarnu nepogodu, dok poduzetu ljudsku radnju, kao uzrok požara, nije mogla isključiti

Foto: Ilustracija

Između 4. i 6. ožujka u blizini rijeke Drave, nedaleko Donje Dubrave, u području zvanom „Donji fizeš“, izgorjela je drvena vikendice, vlasništvo 63-godišnjaka.

Očevidom na mjestu događaja, uz stručnu pomoć inspektorice zaštite od požara, utvrđeno je kako je vikendica zajedno s inventarom u potpunosti izgorjela. Inspektorica je kao uzrok požara isključila tehnički uzrok te elementarnu nepogodu, dok poduzetu ljudsku radnju, kao uzrok požara, nije mogla isključiti. Točan iznos materijalne štete utvrdit će se naknadno.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, dok će se o požaru obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu u Lopatincu i Šenkovcu

Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljeni su informativni punktovi u Lopatincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića te u Šenkovcu, Ulici maršala Tita kojom prilikom su provedene aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu, biciklistima i pješacima, posebice djeci

Ovog tjedna u utorak i srijedu, 5. i 6. ožujka u Lopatincu i Šenkovcu, preventivke iz Postaje prometne policije Čakovec provele su preventivne aktivnosti prema svim sudionicima u prometu, posebice starijim osobama i pješacima.

Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljeni su informativni punktovi u Lopatincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića te u Šenkovcu, Ulici maršala Tita kojom prilikom su provedene aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu, biciklistima i pješacima, posebice djeci.

Informativnim punktovima pristupili su građani koji najčešće sudjeluju u cestovnom prometu u svojstvu pješaka i biciklista. Tijekom kratkog razgovora skrenuta im je pažnja na pravilan način kretanja prometnicama te na pravilno prelaženje kolnika. Također, posjetiteljima punktova skrenuta je pažnja da prije sudjelovanja u prometu provjere ispravnost svojih bicikla te na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće odjeće za vrijeme vožnje noću i u uvjetima smanjene vidljivosti. Nadalje, upozoreni su na obvezu korištenja svjetala, kao i na pravilno kretanje i prelaženje kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza. Vozači motornih vozila skrenuta je pažnja na “četiri ubojice u prometu” (brzina, alkohol, sigurnosni pojas i mobitel – distrakcija), a posebna pozornost skrenuta im je na obvezu vožnje djece u sigurnosnim sjedalicama, kao i na obvezu korištenja sigurnosnog pojasa kod svih putnika.

Svim posjetiteljima informativnih punktova podijeljeni su promidžbeni materijali financirani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa R. Hrvatske, Vijeća za prevenciju Međimurske županije i  Policijske uprave međimurske (dječje reflektirajuće kabanice, reflektirajuće trakice, privjesci, kape i dr.) te razni edukativni letci.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja