medjimurjepress@gmail.com

Radovi na održavanju pružne dionice Čakovec-Mala Subotica na pruzi za međunarodni promet M501 DG-Čakovec-Kotoriba-DG

HŽ infastruktura

Zagreb, 8. listopada 2020.

Zbog radova koji se izvode na pružnoj dionici Čakovec – Mala Subotica, a koja se nalazi na željezničkoj pruzi za međunarodni promet M501 DG-Čakovec-Kotoriba-DG, uređaji za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP) Čakovec – Buzovec i Štefanec trenutno su izvan funkcije regulacije prometa.

Sigurnost željezničkog i cestovnog prometa pritom nije ugrožena.

Riječ je o radovima na održavanju spomenute dionice koji su započeli 12. rujna 2020. godine, a koji uključuju strojnu zamjenu postojeće zastorne prizme, strojnu zamjenu postojeće kolosiječne rešetke, strojno reguliranje kolosijeka te strojno uređenje zastorne prizme i željezničko-cestovnih prijelaza Čakovec – Buzovec i Štefanec. Rok završetka radova je 31. prosinca 2020. godine.

Zbog odvijanja radova na ŽCP-u Čakovec – Buzovec  i ŽCP-u Štefanec trenutno se odvija povećani broj manevarskih vožnji radnih strojeva.

Također, zbog radova pruga Čakovec – Kotoriba – državna granica bit će zatvorena za promet između kolodvora Čakovec i Mala Subotica od 7. do 9. listopada, od 14. do 16. listopada, od 21. do 23. listopada te od 28. do 30. listopada od 7.20 do 14.35 sati. U tome razdoblju putnike će na relacijama Čakovec – Kotoriba i obratno te Čakovec – Mala Subotica i obratno umjesto vlakova prevoziti autobusi. Također, pruga će između kolodvora Čakovec i Mala Subotica biti zatvorena za promet 10. i 11. listopada od 7.20 do 14.35 sati pa će u tome razdoblju putnike na relacijama Čakovec – Kotoriba i obratno te Kotoriba – Varaždin umjesto vlakova prevoziti autobusi.

Raspored vožnji zamjenskih autobusa putnici mogu pogledati na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture gdje su objavljene i informacije o mjestima zaustavljanja autobusa.

Zbog posebne regulacije prometa moguća su kašnjenja zbog čega se putnicima unaprijed ispričavamo i molimo ih za razumijevanje.

Korporativne komunikacije

HŽ Infrastruktura d.o.o.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*