Međimurje Press
Glazba

Ella Dvornik kao Alterella, zamjena pjevačice grupe Silente, osam Pink Floyd fanova na udaljenoj australskoj plaži

Priča tjedna nas vodi na udaljenu australsku plažu gdje je osam sretnih Pink Floyd obožavatelja i pobjednika natjecanja nazvanog “Astronomy Domine 8” dobilo priliku proslaviti 50. obljetnicu albuma “The Dark Side Of The Moon” u trenutku rijetke potpune pomrčine Sunca. Priča.

Druga najzanimljivija je, zapravo, vijest o novoj pjevačici grupe Silente. Pjevačica Doris Kosović napustila je Silente, na njeno mjesto dolazi 18-godišnja Lara Viktorija Ilić. Vijest.

Recenzije tjedna – Ella Dvornik kao Alterella, Paramore, Po’ Metra Crijeva

Alterella je zapravo ambiciozan projekt Elle Dvornik-Pearce, odnosno alterego, kojim Ella pokušava predstaviti razmišljanja te misli 20-godišnje Elle. Dakle, premisa albuma je fantastična – imamo koncept približno sličan Gorillazima kod nas, imamo prvi ženski trap album u nas, imamo nešto čega se do sad nitko nije libio. Odlično! Ili? Recenzija.

Iako je album relativno kratak, u svojih 10 pjesama Paramore je uspio ispričati priču razuma te bezumlja te se osvrnuti na sve ono što je bend mučilo i sputavalo tijekom petogodišnje tišine. Pritom su uspjeli izbjeći sve moguće zamke te propasti, između ostalog i rizik kako bi još jedno mijenjanje zvuka stvorilo mnogo slabiji album. Unatoč svemu, Paramore je uspio ostati svoj te još jednom promijeniti svoj zvuk, no istovremeno je zadržao svoj beskompromisni, ljubazno agresivni izričaj.  Paramore – This Is Why. Recenzija.

Po’ Metra Crijeva nisu tek još jedan ‘običan’ bend, a još manje je “Boškarin IV” još jedan ‘normalan’ album. Ovo je jedna sasvim nova ideja na koju je bačen sav fokus da se ne pogriješi u nekom koraku, ali kad imaš toliko jaku priču i materijal za sobom, teško možeš pogriješiti… Ovo jest svakako jedno od top izdanja za ovu godinu. Recenzija,

Najave tjedna – Rundek otvara Ljeto u MSU, Malo rimsko kazalište, INOTA festival

Otvara se predivan koncerti prostor na otvorenom u Puli. Nakon gotovo dva desetljeća zapuštenosti, Malo rimsko kazalište obnovljeno je u svrhu koncertnog, kazališnog i izvedbenog prostora. Otvorenje je 5. svibnja, a već 6 svibnja je nastup slovenske atrakcije Perpetuum Jazzile. Više.

Objavljen je cijeli program ovogodišnjeg Ljeta u MSU. Otvorit će ga Rundek & Ekipa 16. lipnja. Slijede Pankrti, Pavel, M.O.R.T. i Damir Avdić. Svi koncerti će se održati u 21h i to pored tobogana na prizemlju MSU-a. Cijeli program.

Tri sata od Zagreba, u blizini jezera Balaton, napuštena socijalistička termoelektrana Inota, će između 31. kolovoza i 3. rujna biti vraćena u život, s više od 100 suvremenih glazbenika, DJ-a i vizualnih umjetnika, a sve će početi s nastupom hvaljenog skladatelja Nilsa Frahma. Prvi Inota festival.

fanclub za partnerske koncerte:

Detour, 5.5., Boogaloo, Zagreb
Još 5 ulaznica s 20% popusta

The Mission + Phantasmagoria, 9.5., Boogaloo, Zagreb
Još 16 ulaznica s 20% popusta

RockLive festival: Urban &4, Brkovi, 27. – 29.7., Koprivnica
Još 5 ulaznica s 20% popusta

Bryan Adams, 13.12., Arena, Zagreb
20 ulaznica s 20% popusta

Rasprodani su promokodovi za Future Scope i Bajagu na Jarunu te Foals na Šalati

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub
Limitirano je i neće biti dodatnih promokodova po koncertu.

Lucija Očko

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja