Međimurje Press
Glazba

Mamići, Let 3 penzići, i nekoliko novih fanclub dilova

Satira, inspirirana realnosti, postala je realnost kad je Zoran Mamić tužio reperski dvojac – Vojko V i Grše. I nije to prvi slučaj kod nas. Dapače, i kad bi Mamić uspio u tome, ne bi bio ni prvi put da se zbog satire osuđuju ljudi. Sjetimo se slučaja satire Newsbara i tužbe Bujanca koji je pobijedio na sudu. No, natrag reperima, ovaj tjedan bilo je i prvo ročište, u Splitu, na kojem su se pojavili reperi, no Mamić se, naravno, nije pojavio. Mamić je bjegunac i kao takav, ulazak u Hrvatsku, značilo bi i uhićenje. Već znate, no tu je priča.

“Bilo je vrijeme da se glazba u ovoj zemlji promijeni”

Jedna od perjanica preporođenog post-punka, britanski dvojac Sleaford Mods, javili su se Zoomom. Intervju je ovdje.

Teški metal ili nikakav

Sinoć se u klubu Boogaloo dogodila satirična punk rock / metal fešta koja ga je posve napunila. Imali smo i mi metalca na zadatku.

Najavljeni koncerti koji se ističu ovog tjedna

Koje bi najave posebno istakli ovog tjedna? Prije svega, definitivno, partnerske bez kojih bi teže ostali nezavisni. Psihići slave 40 godina karijere, Nika Turković je “sam(a)” objavila novi singl kojim promovira koncert, Zabranjeno pušenje s novim albumom stiže u Boogaloo, a bliži se i Jon Lord’s Concerto s Bruceom Dickinsonom koji je objasnio koncept koncerta, za sve njih smo sredili promokodove u muzika.hr fanclubu, skrolaj niže.

Dalje se ističu riječki Impulse festival koji osim koncerata ima i dio koji se bavi pitanjima glazbene branše, a koji će odgovore tražiti kroz dva panela, na jednom je Vojko V, na drugom naš kritičar Siniša Miklaužić.

Festival stoner rocka i psihodelije, Bear Stone u Primišlju, objavio je headlinere – Monster Magnet, a zagrebački Beer fest prva imena, ključno je, i dalje je besplatan.  

Topla priča tjedna su penzioneri koji idu u Liverpool

Umirovljeni bračni par sprema se na autostopirati iz Hrvatske za Liverpool. Već su prošli cijelu Europu na taj način, a sada žele ustopirati traktor. Kako će, i hoće li uspjeti, vidjet ćemo, ali bilo bi zabavno kad bi to uspjeli. Iako, ulaznice za Eurosong su već rasprodane, trebalo im je 36 minuta da sve nestanu, uz sada već standardne serverske probleme ticketing sustava Ticketmaster. Tu je priča.

fanclub za partnerske koncerte: 

Nika Turković, 16.3., Peti Kupe, Zagreb
Još 7 ulaznica s 20% popusta

Psihomodo Pop, 18.3., Boogaloo, Zagreb
Još 4 ulaznica s 20% popusta

Zabranjeno pušenje, 31.3., Boogaloo, Zagreb
Još 1 ulaznica s 20% popusta

Jon Lord’s ‘Concerto for Group and Orchestra’, 24.3., KC Dražen Petrović, Zagreb
12 ulaznica s 20% popusta

S.A.R.S., 21.4., Boogaloo, Zagreb
Još 11 ulaznica s 20% popusta

Foals, 23.6., Šalata, Zagreb
20 ulaznica s 20% popusta

RockLive festival: Urban &4, Brkovi, 27.-29.7., Koprivnica
Još 11 ulaznica s 20% popusta

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”.
Limitirano je i neće biti dodatnih promokodova po koncertu.

Nemoj zaboraviti popiti dovoljno vode

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja