Međimurje Press
Glazba

CRVENA JABUKA OSVOJILA I LONDON

Iza Crvene jabuke, jednog od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima, koncertna je godina za pamćenje. Početak iste, obilježio im je veliki valentinovski koncert ‘Tamo gdje ljubav počinje’ u prepunoj zagrebačkoj Areni. Zatim je uslijedila velika američko-kanadska turneja ‘Od srca do srca’, u sklopu koje su održali čak 21 koncert. Ljetna turneja ostala je upamćena po prekrasnim ambijentima opatijske Ljetne pozornice te Kule Kamerlengo u Trogiru, dok je jesen bila rezervirana za turneju po Australiji, točnije gradovima Melbourne, Sydney, Brisbane, Perth, Adelaide i Canberra. Nakon toga, u ovim koncertnim spektaklima uživala je publika u Skopju te Slavonskom Brodu.

Godinu na izmaku, Crvena jabuka će zasigurno pamtiti i po nastupu u kultnoj londonskoj palači The Clapham Grand. Jedan od najljepših koncertnih prostora u Londonu ispunio se poklonicima ovog legendarnog benda i njihovih bezvremenskih hitovauz koje su stasale, ali i zaljubljivale se mnoge generacije, po svemu sudeći – diljem svijeta.

Crvena Jabuka (Red Apple), one of the most popular band from Bosnia, perform at Clapham Grand in London on 9th November 2023.

London se tako upisao na listu gradova obuhvaćenih svjetskom turnejom ovog sarajevskog benda, koji će Novu godinu dočekati upravo tamo gdje je i sve počelo – u Sarajevu. Nakon toga, na rasporedu je veliki valentinovski koncert ‘Da nije ljubavi’ u Splitu, u dvorani ‘Gripe’, najavljen za 10. veljače 2024., za koji su ulaznice već u prodaji putem sustava Entrio.

Foto: Zoran Veselinović

Vedrana Vasić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja