Međimurje Press
Glazba

Dražen Franolić & Nino Mureškič – novi album JAR – streaming od 15. ožujka

Dražen Franolić & Nino Mureškič – novi album JAR

Udist Dražen Franolić i udaraljkaš Nino Mureškič upravo su za Nota Bene Music izdali novi album Jar koji se može čuti na svim relevantnim glazbenim platformama.

Na albumu se nalazi osam kompozicija odsviranih na arapskoj lutnji (oudu) i akustičnim udaraljkama. Udaraljke su raznolike – kalhart, bongosi, tar, udu, tikva i rig. Odabrane su za svaku pjesmu posebno, zato se i atmosfere za vrijeme slušanja mijenjaju. Album nosi ime Jar što znači ćup ili vrč – i za vrijeme slušanja pjesme kao da se izlijevaju iz tog vrča, poput rijeke koja vas nosi i nosi tim bogatim orijentalnim zvukovima koji na kraju tog dinamičnog puta čine skladnu cjelinu.

Poslušajte na streaming servisima: https://notabene.lnk.to/Jar

Naslovnica: Viktor Daldon
Snimio: Nino Mureškič
Studio Zg.Duplek, Maribor
Produkcija: Dražen Franolić
Izdavač: Nota Bene Music, 2023.

Dražen Franolić i Nino Mureškič glazbenici su sličnog afiniteta s velikim iskustvom u sviranju arapske, turske, indijske, jazz i balkanske glazbe. Svaki od njih je velika kreativna glazbena osobnost, a zajedno stvaraju i izvode autorske kompozicije te glazbu koja nastaje spontano i u trenutku. S obzirom na to da se radi o ravnopravnim i zrelim glazbenicima, njihova je glazba poput dijaloga koji teče i slobodno se razvija. Nino Mureškič svira različite udaraljke i to programu daje dinamiku i raznolikost, ali smirujuća atmosfera koja nastaje slušatelje potpuno obavija magičnošću koja će ih nakratko izbaviti od užurbanosti i anksioznosti moderne svakodnevnice.

Dražen Franolić i Nino Mureškič već su za Nota Bene Music izdali i nešto meditativniji album Papillon na kojem je Nino kombinirao digitalne i akustične udaraljke.

Poslušajte na streaming servisima: https://notabene.lnk.to/Papillon

YouTube: https://www.youtube.com/@drazenfranolicoud
Web https://www.franolic-oud.com/
Facebook https://www.facebook.com/drazenfranolicoud/
Instagram https://www.instagram.com/drazenfranolicoud/

(df)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja