Međimurje Press
Glazba

“Ima me, nema me” – novi singl varaždinske rock grupe “CRNA KRONIKA”

Radi se o sedmom singlu u izdanju zagrebačke diskografske kuće Dallas Records, singlu kojim ova grupa jasno pokazuje svoj kontinuitet, kako čvrstog i prepoznatljivog zvuka, tako i zadiranja u goruće teme današnjeg društva.

– Slobodan čovjek razmišlja. Slobodan čovjek ima mišljenje. Misli da je njegovo mišljenje to što ga čini slobodnim, to što ga čini čovjekom. Misli da je jednostavno razmišljati ili imati mišljenje. Jer ne zna da je zapravo – jednostavan samo on. Prejednostavan da bi razmišljao ili imao mišljenje. Ono mišljenje koje oslobađa. Mislio je da ga njegovo mišljenje može učiniti slobodnim. Pa je mislio da ga je upravo ono lišilo slobode. A zapravo, slobodu nije ni imao. “Ima me, ima me, ima me, nema me…” Uostalom, zar to nije posve isto?! – rekao je Ignac.

Ignac Klarić svaki novim singlom propitkuje stvari oko sebe, a u stihovima koje potpisuje je kritičan i iskren prozivajući sve društvene klase bez zadrške.

Na izradi singla, ujedno i novog albuma radili su Robert Kontrec, Nenad Rasnik, Srećko Kekez, te Ivan Kronja. U međuvremenu bendu se pridružio novi bubnjar Damir Kovačić Skuba i, kao najmlađi član benda – Neven Resnik na klavijaturama.

Singl je snimljen u E-Minor studiju u Varaždinu, za producentskim pultom bio je Tomislav Novosel Tompa, mastering je radio Velimir Dimkovski, a kadrove spota režirao Marko Kovačić.

https://www.youtube.com/watch?v=4wcjhDYEmM8

Foto: Krešo Đurić

(ck)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja