Međimurje Press
Glazba

Prlja prstom u osinjak / Nije me briga za Porin

Tjedan je obilježila tema koja još uvijek gori. Prlja iz grupe Let 3 na Twitteru već godinama piše navijačke rugalice, no ovaj put je prst koji tura u osinjak uboden. Razjario je temperamentne navijače Hajduka koji su mu zamjerili da se ruga djeci, odnosno juniorima Hajduka. Da je o tome pisao prije nekoliko mjeseci, reakcija bi ostala na njegovim pratiteljima na Twitteru, no trenutno je u ulozi “hrvatskog reprezentativca” i stoga se ne bi trebao dirati u klupske boje. I to i jesmo navikli da se hrvatski (nogometni) reprezentativci ne spuštaju na razinu klubova dok brane broje države. Priča se polarizirala. Jedan dio brani Prlju jer je to bezazlena rugalica, drugi dio smatra kao je to nečastan potez jednog reprezentativca. Kratka prča o fritulama.

Briga me za Porin

Jako je emotivna reakcija svih onih kojim nije stalo do Porina da se izjasne kako im nije stalo do Porina. Osim onda kada njihovi miljenici dobiju nagradu ili su i sami nagrađeni. Jedni kažu kako je posve nebitan, drugi kako je ionako namješten, a društvne mreže su krcate fotkicama uslikanim ispred Porin zida. Uglavnom, najviše su ih pokupili Prljavci s koncertnim albumom u čast Akiju, pjesma godine je ona koja je realno obilježila godinu, a novi izvođač je onaj za kojim svi žale što nije dobio Doru prošle godine. Računi su poravnati. Ostalo je više manje čuđenje tko je dobio u kojoj kategoriji obzirom da je i pop i rock i alt i elektronika.. zapravo ista kategorija. No, šta je tu je, lista dobitnika je ovdje i čestitke dobitnicima.

Recenzija tjedna – Tibor iz Silentea, Klinika Denisa Kataneca

Od naprasnog prekida Silentea 2016. godine, frontmen Tibor Karamehmedović dignuo se iz pepela ili kao narator u jednoj od najpoznatijih stadionskih himni Siniše Vuce ili pak feniks te je s matičnim bendom objavio dva albuma. Dok je „Malo magle, malo mjesečine“ prošao kao garažni, relativno neshvaćeni album s iznimkom nekoliko prekrasnih trenutaka, Silenteov zadnji album, „IV“, ipak je vratio Silente u poznatu svjetinu slojevitog, ljupko napisanog te vrlo dobro odsviranog popa s primjesom svega i svačega dok se Tibor ove godine predstavlja drugim samostalnim albumom, „Požalit se nekom“. Recenzija.

Možemo napisati kartice i kartice teksta o Katančevom meketanju, ali to je njegov zaštitni znak i da pokuša drugačije pjevati, osjetilo bi se da nije do kraja iskren, pa zato je bolje da bude ‘potpuno svoj’ nego da radi kompromise u nadi za kojim fanom više. “Jada, Jada” pokazala je da je na pravom putu, a siguran sam da će “Kao zao kor” nastaviti tu priču, priču u kojoj Klinika radi još nekoliko velikih koraka prema naprijed. Recenzija.

Najave tjedna – Tash Sultana u Zagrebu, gdje su i kako su Detour i Future Scope Festival

Tash Sultana (izjašnjava se kao rodno fluida te koristi zamjenicu “oni”), australski multi-instrumentalisti, 19. srpnja po prvi put dolaze u Hrvatsku, na open-air koncert u Hala Parku u Zagrebu – što je ujedno i njihov jedini koncert u regiji. Najava.

Detour su objavili novi album “Master Blaster”, čije ime se već prepoznaje po zapaženom nastupu na Dori, i to su napravili pred veliku koncertnu turneju koju će započeti u zagrebačkom klubu Boogaloo, 5. svibnja. Sve o Detouru.

Prvi festival na otvorenom ove godine je ipak na Jarunu, no ne onaj otkazani koji ne voli kritiku, već Future Scope Festival, kojem smo medijski partner, i koji ne otkriva koliko je već otišlo ulaznica, no kažu da je samo za VIP otišlo već 500 komada. Više. BTW nakon dva dana techno festivala, slijedi samostalni nastup Bajage na istom prostoru. (naše fanclub ulaznice za oba eventa su rasprodane).

 fanclub za partnerske koncerte: 

Detour, 5.5., Boogaloo, Zagreb
Još 3 ulaznice s 20% popusta

The Mission + Phantasmagoria, 9.5., Boogaloo, Zagreb
Još 16 ulaznica s 20% popusta

RockLive festival: Urban &4, Brkovi, 27. – 29.7., Koprivnica
Još 5 ulaznica s 20% popusta

Bryan Adams, 13.12., Arena, Zagreb
20 ulaznica s 20% popusta

Svi promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub
Limitirano je i neće biti dodatnih promokodova po koncertu.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja